dżem na zimę

Łatwy w przygotowaniu, pyszny do jedzenia! Nie drogie i szybkie w przygotowaniu! Niewiele rzeczy łączy ludzi jako jedzenie. Pasja do jedzenia nie zawsze prowadzi do nadwagi. Jeśli gotujesz różnorodnie i nie jesz, ale po prostu próbujesz trochę z każdego dania, istnieje szansa, że przez całe życie będziesz w dobrej formie i będziesz znany jako Smakosz. Przedmiot twojej pasji powinien być nie tylko smaczny, ale także, powiedzmy, złoty piękny, jak dżem z Ranet. Tchnij życie w ten przepis, przygotowując z niego niesamowity produkt.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 50 g
202 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D

przestrzegając zasad gotowania dżemu, wybieramy owoce według wielkości i dojrzałości. Oba powinny być takie same. Przeprowadzamy wstępną obróbkę Ranet: myjemy zimną wodą, odcinamy łodygi na pół. Następnym krokiem jest nakłucie każdego jabłka spiczastym kijem wykonanym z drewna. Myślę, że zwykła zapałka lub wykałaczka nadaje się do zabiegu. Wkładamy Ranetki do emaliowanej patelni, napełniamy gorącą wodą i gotujemy przez 5 minut. Owoce łapiemy i napełniamy zimną wodą w osobnej misce i zostawiamy. Po 7-8 godzinach przygotuj syrop z cukru i wody, w której leżały Ranetki. Gdy syrop się zagotuje, wlej do niego owoce i wyłącz piec, do następnego etapu masz 10 godzin, pozwól obrabianemu przedmiotowi stać. Odciągamy syrop do miski do gotowania, czekamy, aż się zagotuje, usuwamy z niego folię, wkładamy Ranetki i ostatecznie gotujemy przez 20 minut na małym ogniu. Pakować na gorąco.
długa droga do ostatecznego wyniku została pokonana, a kiedy spróbujesz dżemu, nie pożałujesz żadnego kroku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy