dżem brzoskwiniowy z migdałami

Mieszanka słodkiego i orzechowego smaku na długo pozostanie w Twojej pamięci!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 83 % 30 g
162 kcal
IG: 30 / 0 / 70

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h
brzoskwinie są prawdopodobnie jednym z najbardziej pożądanych owoców w centralnej Rosji, ponieważ dość trudno jest je zdobyć nawet w sezonie, a poza tym, że są po prostu świeże, nic nie przychodzi na myśl, ponieważ są dość drogie. Ale tego lata odwiedziłem moją kuzynkę na południu Kaukazu, gdzie brzoskwinie są uważane za dość powszechny produkt i gdzie przygotowują różnorodne potrawy. Tak więc, to właśnie tam po raz pierwszy próbowałem gotować i jeść dżem brzoskwiniowy, o przepisie kulinarnym, który powiem ci teraz. Zaczynamy od wybrania brzoskwiń, umycia ich, oczyszczenia, usunięcia kości. Teraz kroimy mniej więcej te same kawałki o dowolnym kształcie. Teraz rozłóż brzoskwinie w głębokim pojemniku i przykryj je cukrem, włóż do lodówki na około 6 godzin. Po tym czasie wyjmujemy naszą masę, która już wypuściła sok, doprowadzamy ją do wrzenia na małym ogniu i gotujemy przez około 10 minut. Następnie pozwól mu parzyć przez godzinę. Następnie ponownie zagotuj i gotuj przez 5 minut. Następnie schłodzić masę, dokładnie wymieszać z migdałami i przenieść do wysterylizowanych słoików i zamknąć je. Nasz dżem jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g

Podobne przepisy