skład / składniki
metoda gotowania
kulinarny przepis na to danie zaliczam do kuchni włoskiej i niskokalorycznych potraw. Bardzo lekka i przyjemna zupa, która jest również szybko gotowana, jeśli masz pod ręką gotowy bulion. Ugotuj zupę pomidorową z makaronem w takiej ilości, aby natychmiast zjeść, w przeciwnym razie makaron puchnie i nie będzie miał takiego smaku. Pokrój więc główkę cebuli w paski, pory w pierścienie i smaż wszystko na maśle, aż będzie przezroczyste. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory bez skóry do patelni. Zamiast świeżych pomidorów możesz użyć koncentratu pomidorowego lub pomidorów we własnym soku. Dusić zawartość patelni przez 7 minut, dodając suszoną bazylię. W tym czasie włóż makaron do wrzącego bulionu wołowego. Gdy makaron będzie prawie gotowy, dodaj do niego obrane krewetki i zawartość patelni. Doprowadź rondel do wrzenia, wkładając posiekany czosnek i świeże zioła i wyłącz ogień. Zupa pomidorowa z makaronem jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g