meksykańska zupa fasolowa na soku pomidorowym

meksykańska atmosfera na jednym talerzu! Po prostu Luksus! Spróbuj! Moja mama jest niesamowitą miłośniczką wszelkiego rodzaju pikantnych potraw. Pod tym względem lubi kuchnię meksykańską, w której przepisach kulinarnych znajduje się ogromna różnorodność pikantnych, pikantnych potraw. Niedawno moja mama i ja oglądaliśmy JEDEN program o podróży do Meksyku i tam przygotowywaliśmy danie Zupa pomidorowo - meksykańska. Natychmiast postanowiliśmy wypróbować to danie i zabraliśmy się do robienia zupy. A teraz, dla wszystkich miłośników ostrego, mówię Ci, jak nadal gotować to danie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 63 % 10 g
73 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 9 h

najpierw bierzemy czerwoną fasolę podczas moczenia w wodzie przez noc. Rano wyjmujemy go z wody, odciągamy nadmiar i wkładamy do przygotowanego bulionu mięsnego (może to być wołowina, wieprzowina, według własnego uznania). Tutaj dodajemy koncentrat pomidorowy i sos chili. Następnie drobno posiekaj cebulę i czosnek i usmaż je w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Następnie bierzemy papryczkę chili i drobno ją siekamy, słodką paprykę kroimy w małe kostki i smażymy. Powstałą tostę dodajemy do bulionu mięsnego, gotujemy i gotujemy przez 25-30 minut. Następnie dodaj sok pomidorowy i gotuj zupę przez 3-5 minut. Po tym czasie usuwamy zupę z ognia. Gdy trochę ostygnie, zmiażdż go w blenderze. Zupa puree jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal / 100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy