zupa wieprzowa z makaronem

trochę ponad 20 minut spędzisz na tej zupie! Przepis kulinarny na tę zupę znalazłem w książce o pysznym i zdrowym jedzeniu. Tam został przeniesiony do kuchni tajskiej. Zróbmy pyszną zupę wieprzową z makaronem.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 25 % 2 g
51 kcal
IG: 33 / 33 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min
do gotującego się bulionu z kurczaka dodaj pokrojoną w cienkie plasterki, wcześniej smażoną wieprzowinę, granulowany cukier i sos rybny. Robimy mały ogień, a następnie dodajemy makaron jajeczny i gotujemy zupę, aż makaron będzie miękki. Możesz zastąpić makaron jajeczny dowolnym innym, który Ci się podoba. Zmiel ząbki świeżego czosnku i smaż na oleju roślinnym, aż będą chrupiące. Pokrój liście sałaty w cienkie paski. Włóż czosnek i paski sałaty do garnka z zupą, tam też wysyłamy zieloną fasolkę. Szybko wyjmij patelnię z pieca. Zupa wieprzowa z makaronem jest gotowa, wlać do talerzy, udekorować liśćmi kolendry. Tajską zupę podajemy z rozłożoną w różnych miseczkach posiekaną szalotką, młodymi prażonymi orzeszkami ziemnymi i suszonymi płatkami ostrej papryki chili. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy