zupa wieprzowa z makaronem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
do gotującego się bulionu z kurczaka dodaj pokrojoną w cienkie plasterki, wcześniej smażoną wieprzowinę, granulowany cukier i sos rybny. Robimy mały ogień, a następnie dodajemy makaron jajeczny i gotujemy zupę, aż makaron będzie miękki. Możesz zastąpić makaron jajeczny dowolnym innym, który Ci się podoba. Zmiel ząbki świeżego czosnku i smaż na oleju roślinnym, aż będą chrupiące. Pokrój liście sałaty w cienkie paski. Włóż czosnek i paski sałaty do garnka z zupą, tam też wysyłamy zieloną fasolkę. Szybko wyjmij patelnię z pieca. Zupa wieprzowa z makaronem jest gotowa, wlać do talerzy, udekorować liśćmi kolendry. Tajską zupę podajemy z rozłożoną w różnych miseczkach posiekaną szalotką, młodymi prażonymi orzeszkami ziemnymi i suszonymi płatkami ostrej papryki chili. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g