zupa z konserw rybnych saury

Szybka zupa nakarmi Ciebie i twoją rodzinę! Spróbuj! Przepis kulinarny opisany poniżej nauczyłem się od mojego przyjaciela. Jego słowa zaintrygowały mnie i postanowiłem zrobić zupę z konserw rybnych w domu. Powiem jedno-pyszne! Proces gotowania nie jest trudny, ale najważniejsze jest, aby nie popełniać błędów. pyszne! Proces gotowania nie jest skomplikowany.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 4 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pierwszym krokiem jest pokrojenie ziemniaków w kostkę lub paski i podzielenie konserw rybnych na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie włóż ziemniaki do już wrzącej wody

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I obraną cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 10 minutach dodaj konserwy w oleju (kawałki) do ziemniaków, groszek pieprzowy z liściem laurowym i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie usmaż marchewki i cebulę na oleju roślinnym

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I dodaj je do zupy na 5 minut, aż będą całkowicie ugotowane. Jedzenie jest gotowe!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Sól i pieprz zupę rybną w puszkach do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść warzywa (drobno posiekane) w zupie i pozostaw zupę na nie więcej niż 10 minut pod zamkniętą pokrywką. Możesz zacząć jeść! Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy