zupa z konserw rybnych saury
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pierwszym krokiem jest pokrojenie ziemniaków w kostkę lub paski i podzielenie konserw rybnych na małe kawałki.
Krok 3:
Następnie włóż ziemniaki do już wrzącej wody
Krok 4:
I obraną cebulę.
Krok 5:
Po 10 minutach dodaj konserwy w oleju (kawałki) do ziemniaków, groszek pieprzowy z liściem laurowym i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut.
Krok 6:
Następnie usmaż marchewki i cebulę na oleju roślinnym
Krok 7:
I dodaj je do zupy na 5 minut, aż będą całkowicie ugotowane. Jedzenie jest gotowe!
Krok 8:
Sól i pieprz zupę rybną w puszkach do smaku.
Krok 9:
Umieść warzywa (drobno posiekane) w zupie i pozostaw zupę na nie więcej niż 10 minut pod zamkniętą pokrywką. Możesz zacząć jeść! Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g