skład / składniki
metoda gotowania
spróbuj zrobić zupę z krewetek według tego przepisu. Zupa z krewetek & nbsp;okazuje się bardzo lekka ,ale jednocześnie smaczna i zdrowa, ponieważ mięso z krewetek morskich zawiera wiele witamin i pierwiastków śladowych. Jak więc zrobić zupę z krewetek?
obierz marchewki i ziemniaki, zetrzyj marchewki i pokrój ziemniaki w kostkę. Umyj słodką paprykę, obierz i pokrój w kostkę. Drobno posiekaj cebulę i pokrój oliwki w pierścienie. Pokrój pstrąga lub inną czerwoną rybę i wlej wodę do dużego rondla. Podpal ją. Gdy woda się zagotuje, posolić i włożyć cebulę i ziemniaki. Po 10 minutach dodaj krewetki do zupy, tak, kvevetok do zupy należy wcześniej oczyścić ze skorupy, a do zupy dodać startą marchewkę. Po kolejnych 10 minutach wrzuć oliwki i paprykę do zupy. Przed wyłączeniem zupy włóż kalmary. Gotuj przez 3 minuty. Teraz zupę z krewetek można wyjąć z pieca, wlać do talerzy i udekorować natką pietruszki i koperkiem. Do tego posiłku możesz podać plasterki cytryny lub jajko na twardo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g