zupa z krewetek i kalmarów

zupa z krewetek jest lekka, ale smaczna i zdrowa!
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 11 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 33 % 6 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

spróbuj zrobić zupę z krewetek według tego przepisu. Zupa z krewetek & nbsp;okazuje się bardzo lekka ,ale jednocześnie smaczna i zdrowa, ponieważ mięso z krewetek morskich zawiera wiele witamin i pierwiastków śladowych. Jak więc zrobić zupę z krewetek?
obierz marchewki i ziemniaki, zetrzyj marchewki i pokrój ziemniaki w kostkę. Umyj słodką paprykę, obierz i pokrój w kostkę. Drobno posiekaj cebulę i pokrój oliwki w pierścienie. Pokrój pstrąga lub inną czerwoną rybę i wlej wodę do dużego rondla. Podpal ją. Gdy woda się zagotuje, posolić i włożyć cebulę i ziemniaki. Po 10 minutach dodaj krewetki do zupy, tak, kvevetok do zupy należy wcześniej oczyścić ze skorupy, a do zupy dodać startą marchewkę. Po kolejnych 10 minutach wrzuć oliwki i paprykę do zupy. Przed wyłączeniem zupy włóż kalmary. Gotuj przez 3 minuty. Teraz zupę z krewetek można wyjąć z pieca, wlać do talerzy i udekorować natką pietruszki i koperkiem. Do tego posiłku możesz podać plasterki cytryny lub jajko na twardo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy