skład / składniki
gotowanie krok po kroku
& nbsp; Jak gotować marynatę z jęczmieniem perłowym: w 2 litrach wody gotujemy przezroczysty bulion z serc kurczaka. Ta procedura jest dość szybka, więc jednocześnie kładziemy głowę cebuli i marchewki. Kiedy warzywa są ugotowane, wyjmujemy je (nie będziemy ich potrzebować) i robimy minimalny ogień. W osobnym rondlu gotujemy jęczmień. Drugą główkę cebuli kroimy średniej wielkości i smażymy na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta. W gotowym bulionie kładziemy gotowaną jęczmień i smażoną cebulę. Ogórki kiszone kroimy w plastry i wysyłamy do zupy. Gotuj zupę przez kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania wlej solankę ogórkową do zupy, zagotuj, Posol do smaku i wyłącz ogień. Marynata z jęczmieniem perłowym jest gotowa, podawaj ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g