barszcz z buraczkami

Barszcz to klasyk. Bogaty, pyszny barszcz ze śmietaną-obiad gotowy. Jakoś mąż, 20 lat po ślubie, kiedy jadł barszcz na obiedzie, przyznał-kiedy wcześniej jadłem Twoje zupy, goniłem łyżką za ziarnami-wermiszelinami, a teraz twój barszcz jest po prostu super! Przypomniałem sobie, jak nauczyłem się gotować to popularne jedzenie, kiedy po raz pierwszy spróbowałem przepisu na barszcz z burakami. Gdyby nie przyjaciółka, która wciąż ukrywała przede mną swój kulinarny przepis na barszcz, najprawdopodobniej pozostałbym na tym poziomie. Czas minął, wypchałem rękę, a teraz chwalą mnie Barszcz-zarówno krewni, jak i goście. Nadeszła twoja kolej, aby dowiedzieć się, jak gotować barszcz z burakami.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 80 % 8 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
faktem jest, że barszcz z burakami można gotować na różne sposoby. A ja szczególnie lubię przygotowywać go na posty. Wtedy okazuje się bogaty i bardzo smaczny. Tak więc wkładamy ziemniaki do wrzącej wody-pożądane jest, aby były ugotowane. Podczas gotowania siekamy do smażenia, a to jest najważniejsze w barszczu, cebuli, marchwi i burakach. Nawiasem mówiąc, wiele zależy od oleju słonecznikowego. W przypadku tego przepisu powinien być tylko rynkowy, czyli aromatyczny. Więc warzywa do smażenia nie gotuję osobno. Najpierw kładę cebulę, minutę później marchewkę, a po niej buraki. Smażę to wszystko, aż widzę, że wszystkie składniki są już ugotowane. I dodaję do nich pomidora. Zwykle jest to mój specjalny przedmiot obrabiany. Latem fermentuję pomidory i mielę je, a następnie zamykam pokrywkami. Jeśli nie masz takiego pomidora, zagęść wcześniej zwykły sok pomidorowy i włóż na patelnię.
nawiasem mówiąc, podczas smażenia warzyw posiekaj kapustę. Moja rodzina uwielbia, gdy jest cienko pokrojona. I zetrzyj pieprz na tarce. Po dodaniu do warzyw pomidora ze słodką papryką smażyć przez 5 minut.
ale ziemniaki są już prawie dojrzałe, dodajemy do nich kapustę, gotujemy trochę – w końcu jest cienko pokrojona. Gdy kapusta jest jeszcze twarda, ale prawie gotowa, włóż wcześniej wykonane tłuczone ziemniaki do barszczu – na Navar i naszą pachnącą pieczeń. Barszcz gotujemy dosłownie przez 5 minut. Lubię dodawać czosnek mielony z koperkiem i lavrushechka – 2-3 liście przed wyłączeniem. Wyłącz gaz i pozwól barszczowi zaparzyć. Nawiasem mówiąc, zamiast pomidora możesz włożyć do barszczu dowolny sos barszczowy. To prawda, że smak będzie inny.
i nie zapomnij włożyć zieleni do talerza z parującym barszczem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal / 100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g

Podobne przepisy