skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź fasolę w puszkach i spuść płyn, wolę gotować fasolę samodzielnie, ale to pasuje do każdego. Możesz spróbować białej fasoli w sosie pomidorowym-dodaje pikanterii.
Krok 2:
Ziemniaki gotowane w skórce i gotowane marchewki
Krok 3:
Obierz, pokrój w kostkę.
Krok 4:
Wędzoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę,
Krok 5:
Ogórki (najlepiej świeże) - mniejsze kostki.
Krok 6:
Cebula-półpierścienie
Krok 7:
I zalej wrzącą wodą.
Krok 8:
Wymieszaj wszystko,
Krok 9:
Trochę majonezu i zieleni i czas na stół.
Krok 10:
Smacznego
Krok 11:
Zdradzę sekret-fasola nie osiądzie z nadmiarem tłuszczu w problematycznych miejscach, więc można ją całkowicie jeść na diecie, oczywiście bez fanatyzmu. A jeśli włożysz do tej sałatki gotowanego kurczaka, a nie wędzonego, dopraw lekkim majonezem - potrzebujesz jednej łyżki-dietetyczne jedzenie jest gotowe. Na obiad nie jest nawet źle.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g