wiosenna sałatka z rzodkiewki z jajkiem i ogórkiem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zacznijmy. Przede wszystkim oczywiście myjemy i suszymy warzywa i warzywa. Rzodkiewki kroimy w plasterki, a ogórki w plasterki. Jajka gotujemy i kroimy w kostkę (cóż, jak się okaże, oczywiście trudno jest pokroić jajka). Zielenina (oprócz cebuli, sałaty i koperku możesz oczywiście dodać pietruszkę, bazylię, kolendrę-wszystko, czego dusza zapragnie! Im więcej składników, tym więcej witamin i jasny wiosenny smak!) drobno posiekaj, Posol bezpośrednio na desce i zmiażdż (odbywa się to tak, aby warzywa dawały sok). To wszystko. Wymieszaj wszystkie składniki razem, pieprz do smaku, dopraw jogurtem. Radzę używać jogurtu bez dodatków, aby nie zakłócać smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt do picia"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g