zupa cebulowa bez ziemniaków
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby przygotować zupę, drobno posiekaj kapustę, marchewkę, pomidory i posiekaj. Warzywa zalewamy wodą i dodajemy pieprz i sól, można tam również dodać dowolną przyprawę - kminek, imbir, curry, kolendrę, czosnek, liść laurowy, kolendrę, a nawet sos sojowy. Cebulę kroimy w pierścienie, można ją lekko podsmażyć na kropli oliwy z oliwek. Dodaj cebulę do pozostałych warzyw i gotuj zupę przez 10 minut na dużym ogniu, a następnie przykryj i gotuj, aż warzywa będą miękkie na małym ogniu. Zamiast wody można użyć bulionu mięsnego o niskiej zawartości tłuszczu. Napełnij gotową zupę cebulową dietą, według której jesteś wybrany, i schudnij na zdrowie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g