zupa rybna z krewetkami

elitarne owoce morza i zupa! Rodzina jest po prostu zachwycona!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 11 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 31 % 5 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

przepis na tę zupę przeczytałam w książce o pysznym jedzeniu. Moje dzieci od razu pokochały zupę rybną z krewetkami. Polecam taką zupę każdemu, kto chce smacznie jeść i jednocześnie nie przytyć zbędnych kilogramów. Bierzemy całą rybę, odcinamy ogon i płetwy, oddzielamy filety od skóry i kości. Odkładamy filet, a resztę zalewamy 2,5 litra wody i doprowadzamy do wrzenia, dodając obrane warzywa (cebula, marchew, seler). Usuń pianę, zmniejsz ogień do średniego i gotuj bez pokrywki przez 30 minut. Wyjmij warzywa i ryby z bulionu, a następnie wlej ubite białko. Doprowadzić do wrzenia, aby białko zebrało pozostałe cząsteczki ryby. Filtruj bulion rybny. Pokrój filet z dorsza na małe kawałki. W przezroczystym bulionie wkładamy małe kawałki ziemniaków, posypujemy szafranem i solimy do smaku. Gdy ziemniaki są prawie ugotowane, dodaj obrane krewetki i filety rybne do zupy. Doprowadź zupę do wrzenia i wyłącz. Zupa rybna z krewetkami jest gotowa, podajemy na stole, posypując posiekanymi ziołami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal / 100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Szafran - 310   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy