zupa brokułowa ze śmietaną i gałką muszkatołową

ci, którzy cenią smak i zalety, z pewnością spróbują zupy brokułowej. Chciałbym podzielić się kulinarnym przepisem na takie jedzenie jak zupa z puree z brokułów z tymi, którzy chcą utrzymać się w dobrej formie i za pomocą naturalnych produktów wzbogacić swoje ciało witaminami B1, B2, PP, E. wszystkie te witaminy są bardzo ważne dla zdrowia każdej kobiety, dlatego radziłbym każdej gospodyni domowej przynajmniej raz w tygodniu przygotować takie danie witaminowe. A teraz poświęcę Ci szczegóły przygotowania.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 33 % 3 g
węglowodany 33 % 3 g
51 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.


na początek zajmijmy się kapustą. Odcinamy jej nogi i drobno je siekamy. Teraz dzielimy główkę kapusty na małe kwiatostany. Następnie bierzemy 3-litrową patelnię na średnim ogniu, topimy w niej margarynę. Teraz wkładamy do niego cebulę i podajemy, często mieszając, przez 3-4 minuty. Teraz dodaj do rondla nogi i kwiatostany brokułów, bulion z kurczaka, sól, pieprz, tymianek, gałkę muszkatołową i 500 ml.woda. Doprowadzamy całą naszą masę do wrzenia na dużym ogniu i gotujemy przez około 15 minut. Następnie wlej niewielką ilość zupy do blendera i puree. Przelej puree na talerz. Robimy to samo z całą pozostałą zupą. Następnie umyj garnek, w którym była zupa, wlej do niego posiekaną zupę, dodaj do niej śmietanę i podgrzej na średnim ogniu, unikając wrzenia. Wszyscy. Oto nasza zupa i jest gotowa!


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy