skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek zajmijmy się kapustą. Odcinamy jej nogi i drobno je siekamy. Teraz dzielimy główkę kapusty na małe kwiatostany. Następnie bierzemy 3-litrową patelnię na średnim ogniu, topimy w niej margarynę. Teraz wkładamy do niego cebulę i podajemy, często mieszając, przez 3-4 minuty. Teraz dodaj do rondla nogi i kwiatostany brokułów, bulion z kurczaka, sól, pieprz, tymianek, gałkę muszkatołową i 500 ml.woda. Doprowadzamy całą naszą masę do wrzenia na dużym ogniu i gotujemy przez około 15 minut. Następnie wlej niewielką ilość zupy do blendera i puree. Przelej puree na talerz. Robimy to samo z całą pozostałą zupą. Następnie umyj garnek, w którym była zupa, wlej do niego posiekaną zupę, dodaj do niej śmietanę i podgrzej na średnim ogniu, unikając wrzenia. Wszyscy. Oto nasza zupa i jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g