zupa z fasoli w puszkach

szybkie rozwiązywanie problemów z lunchem! Tylko pół godziny-a stół jest nakryty!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 28 % 5 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min
przygotowanie posiłku z fasoli zajmuje zawsze bardzo dużo czasu. Zasadniczo zaczynamy go gotować wieczorem, kiedy moczymy fasolę w wodzie. Ten przepis kulinarny jest przeznaczony do szybkiego gotowania, ponieważ sugeruje przygotowanie zupy z fasoli w puszkach.
otwieramy puszkę białej fasoli w puszkach i wrzucamy do durszlaka. Następnie spłucz go zimną wodą. Włóż do rondla wraz z natką pietruszki, tymiankiem i liściem laurowym. Napełnij wodą około 5 cm nad fasolą i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod pokrywką przez 5 minut.
do dużego rondla dodaj pokrojony boczek, cebulę i czosnek. Następnie wlej bulion z kurczaka, pokrojoną wieprzowinę i pomidory. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 40 minut. Wrzuć gorącą gotowaną fasolę do durszlaka i wyjmij gałązki tymianku i pietruszki. Gdy tylko wieprzowina zostanie ugotowana, dodaj gotowaną fasolę do zupy i zagotuj. Gotową zupę solimy i pieprzymy do smaku.
podawaj jako pierwsze danie. Osobno kładziemy chleb i śmietanę. Dla tych, którzy są na diecie-to jedzenie nie jest kategorycznie odpowiednie, ponieważ zawartość kalorii w zupie jest bardzo wysoka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy