zupa z fasoli w puszkach
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie posiłku z fasoli zajmuje zawsze bardzo dużo czasu. Zasadniczo zaczynamy go gotować wieczorem, kiedy moczymy fasolę w wodzie. Ten przepis kulinarny jest przeznaczony do szybkiego gotowania, ponieważ sugeruje przygotowanie zupy z fasoli w puszkach.
otwieramy puszkę białej fasoli w puszkach i wrzucamy do durszlaka. Następnie spłucz go zimną wodą. Włóż do rondla wraz z natką pietruszki, tymiankiem i liściem laurowym. Napełnij wodą około 5 cm nad fasolą i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod pokrywką przez 5 minut.
do dużego rondla dodaj pokrojony boczek, cebulę i czosnek. Następnie wlej bulion z kurczaka, pokrojoną wieprzowinę i pomidory. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 40 minut. Wrzuć gorącą gotowaną fasolę do durszlaka i wyjmij gałązki tymianku i pietruszki. Gdy tylko wieprzowina zostanie ugotowana, dodaj gotowaną fasolę do zupy i zagotuj. Gotową zupę solimy i pieprzymy do smaku.
podawaj jako pierwsze danie. Osobno kładziemy chleb i śmietanę. Dla tych, którzy są na diecie-to jedzenie nie jest kategorycznie odpowiednie, ponieważ zawartość kalorii w zupie jest bardzo wysoka.
otwieramy puszkę białej fasoli w puszkach i wrzucamy do durszlaka. Następnie spłucz go zimną wodą. Włóż do rondla wraz z natką pietruszki, tymiankiem i liściem laurowym. Napełnij wodą około 5 cm nad fasolą i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod pokrywką przez 5 minut.
do dużego rondla dodaj pokrojony boczek, cebulę i czosnek. Następnie wlej bulion z kurczaka, pokrojoną wieprzowinę i pomidory. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 40 minut. Wrzuć gorącą gotowaną fasolę do durszlaka i wyjmij gałązki tymianku i pietruszki. Gdy tylko wieprzowina zostanie ugotowana, dodaj gotowaną fasolę do zupy i zagotuj. Gotową zupę solimy i pieprzymy do smaku.
podawaj jako pierwsze danie. Osobno kładziemy chleb i śmietanę. Dla tych, którzy są na diecie-to jedzenie nie jest kategorycznie odpowiednie, ponieważ zawartość kalorii w zupie jest bardzo wysoka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g