zupa dietetyczna z warzywami łatwa
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
kulinarny przepis na to danie jest dość prosty i teraz podzielę się nim z wami. Na początek bierzemy wszystkie warzywa i dokładnie myjemy je pod bieżącą wodą. Następnie dokładnie wysusz warzywa, obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa wkładamy do rondla i zalewamy trzema litrami wrzącej wody, solimy i pieprzymy według własnych upodobań. Stawiamy naczynia na dużym ogniu, doprowadzamy zupę do wrzenia, a następnie gotujemy przez 10 minut. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy zupę, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wyłącz ogień. Oto nasza zupa i jest gotowa! Miłej diety!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g