dżem wiśniowy

Pikantny dżem zachwyci cię przez cały rok!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 48 g
192 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 15 min

więc przygotowujemy się do zimowania:) pikle, dżemy... dziś przygotowujemy dżem ze śliwki wiśniowej. Okazuje się, że jest bardzo smaczny, jasny. Ale od razu chcę zauważyć, że ze względu na to wszystko Będę musiał ciężko pracować... Bądź cierpliwy i czas! Ale radzę spróbować) zwłaszcza, że zrobimy tylko 3 litry dżemu. więc nie będziesz bardzo zmęczony!!
przepis kulinarny jest pozornie prosty. Moja śliwka wiśniowa. Na kuchence kładziemy filiżankę wody, doprowadzamy wodę do wrzenia. Wrzuć śliwkę wiśniową do wrzącej wody i zaznacz moment, w którym skóra zacznie pękać. Natychmiast zdejmujemy z ognia i wkładamy go pod zimną wodę. Od tego momentu zaczynają się trudności ... musisz zdjąć skórę z każdej jagody i usunąć kość... w Internecie jest wiele wskazówek: przetrzeć przez sito, przez durszlak. Nie udało mi się, działało z uchwytami…
zrobione. Pozostaje najprostsza rzecz. Jagody wypełniamy cukrem, dobrze mieszamy i kładziemy na kuchence. Gdy się zagotuje, gotuj przez 5 minut, a następnie ostudź. Następnie ponownie zagotuj, gotuj przez 5 minut, ostudź. I jeszcze raz powtarzamy tę samą procedurę.
gotowanie słoików, nalewanie dżemu.
a zimą delektujemy się bułeczkami z dżemem ze śliwki wiśniowej, popijając wszystko mewą :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Śliwka - 27   kcal/100g

Podobne przepisy