marynowana cukinia a la ananasy
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
obierz cukinię, pokrój w plastry o grubości około 1-1, 5 cm.
za pomocą szklanki lub małej szklanki usuń środek z nasion z każdego kawałka.
w małym rondlu zagotuj wodę, dodaj kwas cytrynowy i cukier. Powinieneś dostać słodko-kwaśną solankę. Zdecydowanie musisz spróbować, a jeśli chcesz dodać więcej przypraw. Ciągle mieszając gotuj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodaj aromat ananasa.
we wrzącej solance ostrożnie włóż cukinię, zagotuj i gotuj przez kolejne 3 minuty.
schłodzić cukinię do temperatury pokojowej nie w solance.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok ananasowy - 48 kcal/100g