marynowana cukinia a la ananasy

kształt i kolor doskonale współgrają w tym zestawie smakowym! Niedawno rozpieszczałam już pobudziłam wyobraźnię męża czekoladowym ciastem z cukinią. A teraz spieszę się, aby podzielić się z wami, drogie gospodynie domowe, kolejnym przepisem kulinarnym z tych wspaniałych warzyw. Kiedy podawałem cukinię na rodzinny obiad, moje pytanie brzmi: "co to jest?"wszyscy natychmiast odpowiedzieli" oczywiście ananas!"Jak wszyscy byli zaskoczeni, gdy zdali sobie sprawę, że te "ananasy" są zrobione z prostej cukinii. Przyznam, że do niedawna nie podejrzewałam istnienia takiego kulinarnego przepisu z cukinii. Mój brat podzielił się ze mną pomysłem (a jednocześnie zamówił na świąteczny obiad), który został potraktowany takim daniem podczas wizyty.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
46 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min

obierz cukinię, pokrój w plastry o grubości około 1-1, 5 cm.
za pomocą szklanki lub małej szklanki usuń środek z nasion z każdego kawałka.
w małym rondlu zagotuj wodę, dodaj kwas cytrynowy i cukier. Powinieneś dostać słodko-kwaśną solankę. Zdecydowanie musisz spróbować, a jeśli chcesz dodać więcej przypraw. Ciągle mieszając gotuj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodaj aromat ananasa.
we wrzącej solance ostrożnie włóż cukinię, zagotuj i gotuj przez kolejne 3 minuty.
schłodzić cukinię do temperatury pokojowej nie w solance.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok ananasowy - 48   kcal/100g

Podobne przepisy