makaron granatowy z brokułami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotuję makaron granatowy w następujący sposób. Gotuję makaron. W tym czasie brokuły zanurzam we wrzącej wodzie na kilka minut, a następnie wrzucam do durszlaka. Następnie drobno posiekaj ząbki czosnku i cebulę w paski. Na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek podsmażam cebulę na złoty kolor, następnie wkładam mięso mielone i doprowadzam do miękkości, przykrywając pokrywką. Następnie dodaję czosnek (trochę gotuję na parze pod pokrywką), makaron i brokuły ugotowane do miękkości. Wszystko sól, pieprz, mieszam i makaron granatowy z brokułami są gotowe. Jeśli nagle jest więcej zjadaczy, możesz bezpiecznie zwiększyć ilość makaronu – nadal będzie bardzo smaczny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g