makaron z kiełbaskami i pomidorami

szybki przepis na pyszny makaron, można zrobić na obiad, a nawet śniadanie.
katyshaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 57 % 26 g
237 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

bardzo prosty i pyszny przepis kulinarny. Takie jedzenie jest również odpowiednie dla tych, którzy cenią sobie czas. Przygotowuje się przez 20-25 minut.
wkładamy wodę do makaronu. Dodaj sól. Gdy tylko woda zacznie się gotować, kładziemy tam pomidory, po wykonaniu nacięcia na górze w kształcie krzyża i usunięciu ogona. Pomidory wyjmujemy po minucie i usuwamy skórkę. Pokrój je na duże plasterki i włóż do talerza.
podpalamy patelnię i dodajemy olej. Pokrój cebulę w plasterki i wrzuć na patelnię. Dodaj 1 łyżeczkę octu i smaż. Następnie zasypiamy pomidora. Ciągle mieszamy. Pokrój kiełbaski w plastry i wyślij na patelnię. Dodaj pieprz i sól do smaku. Na dużym ogniu, ciągle mieszając, smaż przez 10-15 minut.
po ugotowaniu makaronu spuść wodę, włóż do patelni i wymieszaj ze wszystkimi dostępnymi tam składnikami. Na wierzchu można dodać ser, smażyć przez kolejne 1-2 minuty.
nasz makaron z kiełbasą i pomidorem jest gotowy! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal / 100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal / 100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy