skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bardzo prosty i pyszny przepis kulinarny. Takie jedzenie jest również odpowiednie dla tych, którzy cenią sobie czas. Przygotowuje się przez 20-25 minut.
wkładamy wodę do makaronu. Dodaj sól. Gdy tylko woda zacznie się gotować, kładziemy tam pomidory, po wykonaniu nacięcia na górze w kształcie krzyża i usunięciu ogona. Pomidory wyjmujemy po minucie i usuwamy skórkę. Pokrój je na duże plasterki i włóż do talerza.
podpalamy patelnię i dodajemy olej. Pokrój cebulę w plasterki i wrzuć na patelnię. Dodaj 1 łyżeczkę octu i smaż. Następnie zasypiamy pomidora. Ciągle mieszamy. Pokrój kiełbaski w plastry i wyślij na patelnię. Dodaj pieprz i sól do smaku. Na dużym ogniu, ciągle mieszając, smaż przez 10-15 minut.
po ugotowaniu makaronu spuść wodę, włóż do patelni i wymieszaj ze wszystkimi dostępnymi tam składnikami. Na wierzchu można dodać ser, smażyć przez kolejne 1-2 minuty.
nasz makaron z kiełbasą i pomidorem jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal / 100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal / 100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g