jajka pod zielonym majonezem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
aby jedzenie było smaczne i piękne, nie trzeba poświęcać dużo czasu na jego przygotowanie. Jest to szczególnie ważne dla tych, którzy nie mają tak dużo czasu, ale nadal chcą rozpieszczać swoich krewnych czymś nowym. Dlatego zawsze szukam czegoś apetycznego, oryginalnego, ale jednocześnie mało czasu i wysiłku. Przypadkowo zobaczyłem ładny i prosty przepis kulinarny, który zamienia zwykłe jajko w piękną przekąskę, która może służyć jako dekoracja stołu. W końcu jedną rzeczą jest po prostu ugotować jajko i zjeść, a drugą zamienić je w małe kulinarne arcydzieło i pokazać krewnym, że ci zależy na tym, co będą jeść, to także przejaw troski. Tak więc gotujemy jajka, ale podczas gotowania zajmiemy się przygotowaniem sosu. Aby to zrobić, przewijamy sałatkę w maszynce do mięsa, dodajemy do niej śmietanę, dokładnie mieszamy, aż będzie gładka i dodajemy tam majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj i odłóż na bok, możesz włożyć do lodówki. Schładzamy ugotowane jajka pod zimną wodą, więc będzie szybciej, czyścimy, kroimy na ćwiartki i pięknie układamy na talerzu. Następnie wlej przygotowany sos i udekoruj liśćmi zieleni. Jajka pod zielonym majonezem są gotowe. Proste i apetyczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g