zupa z przegrzebków i tagliolini z grzankami

pyszna zupa rybna dla miłośników owoców morza! Kulinarny przepis na tę niezwykłą zupę pochodzi z Neapolu. Neapolitańskie jedzenie zawsze było niezwykłe. Ale jeśli spróbujesz tego dania, na pewno nie pożałujesz.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 10 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 15 % 3 g
91 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

najpierw przygotuj grzanki. Aby to zrobić, weź 3 żółtka, włóż do miski i ubij razem z parmezanem, papryką i Tabasco. Posyp startym parmezanem na wierzchu. Posmaruj kromki chleba tą mieszanką i umieść je w piekarniku na blasze do pieczenia. Smażyć w temperaturze 170 stopni, ostudzić i pokroić na małe kawałki.
następnie rozwałkuj ciasto na stole i pokrój w pastę. Można to zrobić za pomocą specjalnego urządzenia, jeśli oczywiście je masz. Ta pasta nazywa się tagliolini.
pokrój przegrzebki na cienkie plasterki i ułóż je na talerzach. Umieść tam anchois wraz z plasterkami pomidorów. Zmiel parmezan i włóż do talerzy.
napełnij garnek bulionem warzywnym i dodaj do niego goździki i różowy pieprz. Zagotuj bulion i dodaj do niego tagliolini. Gdy makaron jest ugotowany, wlej zupę do talerzy bezpośrednio we wrzącej formie. Do talerzy dodajemy grzanki i zupę z przegrzebków i tagliolini w stylu neapolitańskim z grzankami gotowymi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Przegrzebek - 88   kcal/100g
  • Pieprz różowy mielony - 21   kcal/100g
  • Sos Tabasco - 12   kcal/100g

Podobne przepisy