skład / składniki
metoda gotowania
W moim życiu musiałem zrobić tyle sałatek, że przynajmniej zacznij pisać książkę kucharską. Co więcej, jeśli na początku, w młodości, robiłem je tylko według czyichś przepisów-podobało mi się to w firmie, to z czasem zacząłem to robić sam. Wszystko zależało od sytuacji-Goście, czy są produkty ... prawdopodobnie pierwsza sałatka na świecie i została przygotowana w momencie, gdy przybyli goście, a w domu nie było nic solidnego. Więc gospodyni pokroiła wszystko, co było pod ręką na talerzu.
a ten przepis kulinarny to także moja fantazja. Pewnego dnia przyszedł do mnie kolega z klasy. Chociaż jest bezpretensjonalny w jedzeniu, tak bardzo chciałem go potraktować czymś niezwykłym i zdecydowałem się na mały eksperyment. Oczywiście najpierw zajrzałem do lodówki, zważyłem wszystko i zacząłem robić sałatkę mięsną w pośpiechu.
dlaczego w pośpiechu? Po pierwsze, jest przygotowywany z produktów, które będą pod ręką. To prawda, że skoro jest to sałatka mięsna, składniki powinny być mięsne. A w innej sałatce tego samego typu można umieścić zarówno ryby, jak i paluszki krabowe. Ale to będzie inna przekąska. Najważniejsze w tej mojej sałatce jest to, że powinno być dużo produktów mięsnych i powinny mieć inny smak. Dlatego wziąłem wtedy wymienione przeze mnie produkty.
pamiętaj, że wiele w sałatce zależy od majonezu. Tym razem, a teraz, kiedy robię sałatki, użyłem majonezu z naturalnego żółtka. Aromat i smak-po prostu niesamowite!
tak więc w naszej oryginalnej sałatce nie ma kolejności krojenia. Ale musisz pamiętać o jeszcze jednym, ważnym szczególe. Każdy element będziemy ciąć wyłącznie słomkami. Wtedy smak każdego z nich nie zostanie utracony.
po pokrojeniu potraw ostrożnie włożymy je do głębokiej salaterki i doprawimy majonezem lub kwaśną śmietaną. Musisz bardzo ostrożnie mieszać, aby nie uszkodzić kształtu składników.
i jeszcze jeden szczegół. Musisz tylko natychmiast ugotować to danie, nie przygotowując go na przyszłość. Jeśli chcesz zrobić to więcej, napełnij majonezem tylko część, którą podasz do stołu.
Udekoruj naszą sałatkę wszystkim. Począwszy od zieleni, a kończąc na oliwkach, oliwkach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona na surowo - 530 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g