Sałatka mięsna w pośpiechu

goście są już na wyciągnięcie ręki i nie wiesz, co im podać? Pilnie gotuj! Sałatki w pośpiechu, Nazwa bardzo mówiąca. Nie sądzę, żeby ktokolwiek miał pytania podczas czytania przepisu. Przede wszystkim dlatego, że jest przeznaczony do szybkiego, łatwego gotowania, które nie wymaga specjalnych podejść.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 63 % 20 g
węglowodany 6 % 2 g
224 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

W moim życiu musiałem zrobić tyle sałatek, że przynajmniej zacznij pisać książkę kucharską. Co więcej, jeśli na początku, w młodości, robiłem je tylko według czyichś przepisów-podobało mi się to w firmie, to z czasem zacząłem to robić sam. Wszystko zależało od sytuacji-Goście, czy są produkty ... prawdopodobnie pierwsza sałatka na świecie i została przygotowana w momencie, gdy przybyli goście, a w domu nie było nic solidnego. Więc gospodyni pokroiła wszystko, co było pod ręką na talerzu.
a ten przepis kulinarny to także moja fantazja. Pewnego dnia przyszedł do mnie kolega z klasy. Chociaż jest bezpretensjonalny w jedzeniu, tak bardzo chciałem go potraktować czymś niezwykłym i zdecydowałem się na mały eksperyment. Oczywiście najpierw zajrzałem do lodówki, zważyłem wszystko i zacząłem robić sałatkę mięsną w pośpiechu.

dlaczego w pośpiechu? Po pierwsze, jest przygotowywany z produktów, które będą pod ręką. To prawda, że skoro jest to sałatka mięsna, składniki powinny być mięsne. A w innej sałatce tego samego typu można umieścić zarówno ryby, jak i paluszki krabowe. Ale to będzie inna przekąska. Najważniejsze w tej mojej sałatce jest to, że powinno być dużo produktów mięsnych i powinny mieć inny smak. Dlatego wziąłem wtedy wymienione przeze mnie produkty.

pamiętaj, że wiele w sałatce zależy od majonezu. Tym razem, a teraz, kiedy robię sałatki, użyłem majonezu z naturalnego żółtka. Aromat i smak-po prostu niesamowite!

tak więc w naszej oryginalnej sałatce nie ma kolejności krojenia. Ale musisz pamiętać o jeszcze jednym, ważnym szczególe. Każdy element będziemy ciąć wyłącznie słomkami. Wtedy smak każdego z nich nie zostanie utracony.
po pokrojeniu potraw ostrożnie włożymy je do głębokiej salaterki i doprawimy majonezem lub kwaśną śmietaną. Musisz bardzo ostrożnie mieszać, aby nie uszkodzić kształtu składników.

i jeszcze jeden szczegół. Musisz tylko natychmiast ugotować to danie, nie przygotowując go na przyszłość. Jeśli chcesz zrobić to więcej, napełnij majonezem tylko część, którą podasz do stołu.

Udekoruj naszą sałatkę wszystkim. Począwszy od zieleni, a kończąc na oliwkach, oliwkach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona na surowo - 530   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy