krem kokosowy

pyszny, delikatny, aromatyczny krem. Przygotowanie kremu z wiórkami kokosowymi jest bardzo proste i można powiedzieć, że szybkie. Może być stosowany jako nadzienie do eklerów, krem do ciasta Napoleon. A jeśli podasz go ze świeżymi owocami i jagodami, otrzymasz wspaniały deser.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 21 % 8 g
węglowodany 69 % 27 g
194 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj proste produkty. Mam domowe jajka - więc krem okazuje się bogaty żółty. Jeśli chcesz niezbyt słodkiego kremu, możesz zmniejszyć ilość cukru do 100 g. aby zmienić smak kremu, możesz dodać do niego dowolny wypełniacz: wanilię, kakao, płatki kokosowe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajko-oddziel żółtka i białka. Białka w tym przepisie nie będą nam potrzebne. Możesz je zamrozić, a następnie użyć do pieczenia, oczywiście po rozmrożeniu. W rondlu łączymy żółtka, cukier, mąkę i płatki kokosowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj wszystko, aż będzie stosunkowo jednorodne-otrzymasz takie okruchy. Nie osiągniesz jeszcze gładkości. Wlej mleko do innego rondla i podgrzej prawie do wrzenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trochę gorącego mleka do naszej masy i zacznij dobrze ugniatać trzepaczką. Jeśli chcesz, użyj miksera, aby mieć pewność, że nie pozostaną grudki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj całe pozostałe mleko i dobrze wymieszaj. Stawiamy rondel na ogniu. Najpierw możesz wzmocnić ogień, aby masa się zagotowała, a następnie zmniejszyć poniżej średniej i ugotować nasz krem. Nie odchodź na sekundę i cały czas mieszaj trzepaczką. Musisz gotować przez 5 minut, zrobiłem to. Nie zapominaj, że gotowy schłodzony krem będzie jeszcze grubszy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Taki krem miałem, kiedy już wyłączyłem ogień.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po schłodzeniu krem jest pokryty skórką na wierzchu. Aby temu zapobiec, musisz przykryć krem w pojemniku folią spożywczą bezpośrednio do tyłu, aby film mocno przylegał do kremu. Więc pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto nasz gotowy krem bez masła. Jest bardzo smaczny, aromatyczny, gęsty i gęsty. Może być stosowany jako nadzienie do ciast budyniowych, posmarować nim ciasta na ciasto "Napoleon" lub możesz po prostu podawać ze świeżymi owocami i jagodami jako deser. Jak widać, przygotowanie tego kremu wcale nie jest trudne. Z tego zestawu produktów uzyskuje się około 500 gramów doskonałego przysmaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotuj dla zdrowia i smacznego!

jeśli możesz użyć domowych jajek, otrzymasz Krem o jasnym, bogatym żółtym kolorze. Będzie wyglądać bardzo pięknie na deserze. Gotuj dla zdrowia i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy