skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować sałatkę z tuńczykiem, awokado i warzywami z naleśnikami jajecznymi na świąteczny stół, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania świątecznej sałatki.
Krok 2:
Aby przygotować naleśnik jajeczny, weź małą miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, a następnie wlej do niego sól do smaku i dobrze ubij jajko, aż będzie gładkie, a następnie wlej jedną łyżkę mleka do miski, dodaj do niej mieszankę mielonej papryki do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3:
Umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej jedną łyżkę oleju roślinnego i dobrze go podgrzej, a następnie wlej ugotowaną mieszankę jajeczną na gorącą patelnię.
Krok 4:
Smaż naleśnik jajeczny na patelni na złoty kolor z każdej strony na małym ogniu kuchenki, a następnie rozłóż go na talerzu i ostudź.
Krok 5:
Pokrój jedno awokado w małe, dowolne kostki,które następnie rozłóż na świątecznym talerzu i równomiernie rozprowadź.
Krok 6:
Pokrój dwa średnie ogórki w małą, losową kostkę, a następnie jedną małą główkę czerwonej cebuli w cienkie pierścienie,a następnie rozłóż na półmisku z awokado i równomiernie rozprowadź.
Krok 7:
Przekrój dziesięć pomidorów cherry na pół, a następnie pokrój naleśnik jajeczny zwinięty w rurkę w cienkie paski,a następnie rozłóż na talerzu i równomiernie rozprowadź.
Krok 8:
Rozbij sto trzydzieści gramów tuńczyka w puszce na kawałki,które następnie rozłóż na półmisku i równomiernie rozprowadź.
Krok 9:
Rozłóż sto pięćdziesiąt gramów kukurydzy w puszkach równomiernie na talerzu i posyp sałatkę drobno posiekaną natką pietruszki z koperkiem do smaku.
Krok 10:
Aby przygotować sos, włóż jedną łyżkę majonezu do miski z płynem rybnym, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oliwy z oliwek, dodaj jedną łyżkę musztardy, sok z połowy cytryny i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 11:
Ugotowany sos do sosu rozprowadź równomiernie na sałatce tuż przed podaniem na świątecznym stole.
Krok 12:
Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na sałatkę z tuńczyka z awokado i warzywami na świąteczny stół! Pamiętaj, aby przygotować oryginalną, delikatną, pachnącą, soczystą sałatkę i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem tego dania! Proponowany przez nas przepis na świąteczną sałatkę powinien zawierać tuńczyka w puszce ze świeżymi warzywami, a awokado dodane do sałatki, które zawiera dużo potasu, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, pomaga dostarczyć organizmowi niezbędnych witamin z mikroelementami! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g