Sałatka z tuńczyka z jajkiem awokado i kukurydzą

szybkie danie z niedrogich produktów na świąteczny stół! Dość prosty przepis na przygotowanie świątecznej sałatki z delikatnego tuńczyka z awokado, naleśnikiem jajecznym, soczystym ogórkiem, pomidorami i kukurydzą, który mile zaskoczy wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 52 % 11 g
węglowodany 29 % 6 g
134 kcal
IG: 60 / 40 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować sałatkę z tuńczykiem, awokado i warzywami z naleśnikami jajecznymi na świąteczny stół, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania świątecznej sałatki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować naleśnik jajeczny, weź małą miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, a następnie wlej do niego sól do smaku i dobrze ubij jajko, aż będzie gładkie, a następnie wlej jedną łyżkę mleka do miski, dodaj do niej mieszankę mielonej papryki do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej jedną łyżkę oleju roślinnego i dobrze go podgrzej, a następnie wlej ugotowaną mieszankę jajeczną na gorącą patelnię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smaż naleśnik jajeczny na patelni na złoty kolor z każdej strony na małym ogniu kuchenki, a następnie rozłóż go na talerzu i ostudź.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jedno awokado w małe, dowolne kostki,które następnie rozłóż na świątecznym talerzu i równomiernie rozprowadź.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój dwa średnie ogórki w małą, losową kostkę, a następnie jedną małą główkę czerwonej cebuli w cienkie pierścienie,a następnie rozłóż na półmisku z awokado i równomiernie rozprowadź.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przekrój dziesięć pomidorów cherry na pół, a następnie pokrój naleśnik jajeczny zwinięty w rurkę w cienkie paski,a następnie rozłóż na talerzu i równomiernie rozprowadź.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozbij sto trzydzieści gramów tuńczyka w puszce na kawałki,które następnie rozłóż na półmisku i równomiernie rozprowadź.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż sto pięćdziesiąt gramów kukurydzy w puszkach równomiernie na talerzu i posyp sałatkę drobno posiekaną natką pietruszki z koperkiem do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Aby przygotować sos, włóż jedną łyżkę majonezu do miski z płynem rybnym, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oliwy z oliwek, dodaj jedną łyżkę musztardy, sok z połowy cytryny i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowany sos do sosu rozprowadź równomiernie na sałatce tuż przed podaniem na świątecznym stole.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na sałatkę z tuńczyka z awokado i warzywami na świąteczny stół! Pamiętaj, aby przygotować oryginalną, delikatną, pachnącą, soczystą sałatkę i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem tego dania! Proponowany przez nas przepis na świąteczną sałatkę powinien zawierać tuńczyka w puszce ze świeżymi warzywami, a awokado dodane do sałatki, które zawiera dużo potasu, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, pomaga dostarczyć organizmowi niezbędnych witamin z mikroelementami! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy