Sałatka z wątróbki dorsza z grzankami i pomidorami z cebulą

szybkie danie świąteczne z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie sałatki z wątroby dorsza z krakersami, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem kurzym i czerwoną cebulą z ziołami na świąteczny stół, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 69 % 29 g
węglowodany 21 % 9 g
308 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować sałatkę z wątroby dorsza z krakersami i pomidorkami koktajlowymi z jajkiem kurzym i ziołami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pożywnej sałatki-przekąski na świątecznym stole.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować przekąskę sałatkową, weź małą miskę i wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, który można zastąpić oliwą z oliwek, a następnie dodaj do miski jeden lub dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę i wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wytnij dwie kromki chleba pszenno-żytniego i aby chleb był nasycony aromatem czosnku, posmaruj je z każdej strony przygotowaną mieszanką masła i czosnku, a następnie pokrój kromki chleba na małe, dowolne kostki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść suchą patelnię na kuchence i podgrzej, a następnie włóż do niej pokrojony w kostkę chleb i od czasu do czasu mieszając smaż go, aż utworzy się skorupa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż dwieście gramów wątroby dorsza w puszkach na głębokim talerzu i podziel ją na małe porcje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż smażone krakersy z patelni na talerzu z kawałkami wątroby dorsza i równomiernie je rozprowadź.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój połowę główki czerwonej cebuli sałatkowej w cienkie pierścienie, które można zastąpić białą cebulą i ułóż w pierścienie na wspólnym talerzu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój jedno ugotowane jajko kurze na małe, dowolne kawałki, a następnie rozłóż je na wspólnym talerzu i rozprowadź.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj siedem pomidorów cherry pokrojonych na pół do wspólnego talerza i udekoruj sałatkę pokrojonymi w ćwiartki jedną czwartą cytryny.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dość drobno posiekaj zieloną cebulę z koperkiem do smaku i włóż do talerza z sałatką, a następnie dodaj trochę soku z cytryny do smaku, mieszankę zmielonej czarnej z czerwoną papryką, sól i świąteczną sałatkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na świąteczną sałatkę z wątroby dorsza z pomidorkami koktajlowymi i jajkami kurzymi! Zdecydowanie zalecamy zrobienie oryginalnej, delikatnej, soczystej, pożywnej sałatki-przystawki z wątroby dorsza dostępnej dla każdego na świątecznym stole i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem! Gotowana sałatka z wątróbką dorsza to idealna równowaga smaku i aromatu! Smacznego, Drodzy przyjaciele!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Bochenek prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy