skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować sałatkę z wątroby dorsza z krakersami i pomidorkami koktajlowymi z jajkiem kurzym i ziołami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pożywnej sałatki-przekąski na świątecznym stole.
Krok 2:
Aby przygotować przekąskę sałatkową, weź małą miskę i wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, który można zastąpić oliwą z oliwek, a następnie dodaj do miski jeden lub dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę i wymieszaj.
Krok 3:
Wytnij dwie kromki chleba pszenno-żytniego i aby chleb był nasycony aromatem czosnku, posmaruj je z każdej strony przygotowaną mieszanką masła i czosnku, a następnie pokrój kromki chleba na małe, dowolne kostki.
Krok 4:
Umieść suchą patelnię na kuchence i podgrzej, a następnie włóż do niej pokrojony w kostkę chleb i od czasu do czasu mieszając smaż go, aż utworzy się skorupa.
Krok 5:
Rozłóż dwieście gramów wątroby dorsza w puszkach na głębokim talerzu i podziel ją na małe porcje.
Krok 6:
Rozłóż smażone krakersy z patelni na talerzu z kawałkami wątroby dorsza i równomiernie je rozprowadź.
Krok 7:
Pokrój połowę główki czerwonej cebuli sałatkowej w cienkie pierścienie, które można zastąpić białą cebulą i ułóż w pierścienie na wspólnym talerzu.
Krok 8:
Pokrój jedno ugotowane jajko kurze na małe, dowolne kawałki, a następnie rozłóż je na wspólnym talerzu i rozprowadź.
Krok 9:
Dodaj siedem pomidorów cherry pokrojonych na pół do wspólnego talerza i udekoruj sałatkę pokrojonymi w ćwiartki jedną czwartą cytryny.
Krok 10:
Dość drobno posiekaj zieloną cebulę z koperkiem do smaku i włóż do talerza z sałatką, a następnie dodaj trochę soku z cytryny do smaku, mieszankę zmielonej czarnej z czerwoną papryką, sól i świąteczną sałatkę.
Krok 11:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na świąteczną sałatkę z wątroby dorsza z pomidorkami koktajlowymi i jajkami kurzymi! Zdecydowanie zalecamy zrobienie oryginalnej, delikatnej, soczystej, pożywnej sałatki-przystawki z wątroby dorsza dostępnej dla każdego na świątecznym stole i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem! Gotowana sałatka z wątróbką dorsza to idealna równowaga smaku i aromatu! Smacznego, Drodzy przyjaciele!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Bochenek prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g