Barszcz buraczany z wołowiną i warzywami po syberyjsku

obfite pierwsze danie z niedrogich i zdrowych produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie bogatego barszczu syberyjskiego z mięsa wołowego z warzywami i przyprawami, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 40 % 4 g
52 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu przygotować aromatyczny, obfity Barszcz buraczany z mostkiem wołowym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na jego wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowego bogatego barszczu z mięsem wołowym i warzywami w stylu syberyjskim.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować Barszcz, weź pięciolitrową patelnię i wlej do niej dwa i pół litra zimnej wody, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej pięćset gramów wcześniej dobrze umytego mostka wołowego, kawałek obranej marchewki i połowę głowy obranej cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włącz kuchenkę na wysoką temperaturę, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj wodę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby przygotować sos warzywny, weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę i jeden duży burak, a następnie pokrój jedną główkę cebuli na pół pierścienia. Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, rozłóż startą marchewkę, posiekaną cebulę i od czasu do czasu mieszając smaż warzywa, aż cebula stanie się przezroczysta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż starte buraki na wspólnej patelni i od czasu do czasu mieszając, Kontynuuj duszenie warzyw na średniej temperaturze pieca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź jeden średni pomidor i zalej go wrzącą wodą, a następnie usuń z niego skórkę i pokrój w małą kostkę, a następnie włóż na wspólną patelnię, wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj duszenie warzyw.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usuń powstałą pianę z bulionu mięsnego gotowanego w garnku, a następnie przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsa na średniej temperaturze kuchenki przez godzinę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój jedną czerwoną paprykę na pół pierścienia i rozłóż ją na wspólnej patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj duszenie warzyw na średniej temperaturze kuchenki przez około dwie minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj do wspólnej patelni dwa ząbki czosnku, pół łyżeczki cukru, sól do smaku i wymieszaj wszystkie składniki razem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej dwóch kucharzy bulionu mięsnego na patelnię z warzywami, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj duszenie warzyw w najniższej temperaturze kuchenki przez około pięć do siedmiu minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój dwieście gramów białej kapusty w paski i cztery średnie ziemniaki w małej, losowej kostce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż ugotowane mięso z patelni, a następnie uwolnij je z kości i pokrój na małe, dowolne kawałki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż pokrojone w kostkę ziemniaki do garnka z bulionem mięsnym i zagotuj na wysokiej temperaturze kuchenki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż mięso pokrojone na kawałki do garnka z gotowanym bulionem.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż kapustę pokrojoną w paski na patelni i gotuj przez pięć minut na średniej temperaturze pieca.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przełącz piec na najniższą temperaturę i dodaj sól do garnka do smaku, a następnie włóż do niego wcześniej przygotowany sos warzywny i wymieszaj wszystkie składniki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie barszczu buraczanego przez piętnaście do dwudziestu minut, aż ziemniaki będą gotowe.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po upływie czasu dodaj do garnka liść laurowy, mieszankę czerwonej i czarnej papryki do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj garnek pokrywką i pozwól gotowanemu barszczowi parzyć przez kilka minut na wyłączonym piecu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie pierwszego dania na lunch-wspaniałego barszczu z mięsem wołowym, burakami i kapustą w stylu syberyjskim! Pamiętaj, aby przygotować pachnący i satysfakcjonujący domowy Barszcz buraczany z wołowiną i zdrowymi warzywami zgodnie z syberyjską recepturą i będziesz mile zaskoczony nienagannym smakiem! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mostek wołowy - 217   kcal/100g

Podobne przepisy