skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu przygotować aromatyczny, obfity Barszcz buraczany z mostkiem wołowym, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na jego wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowego bogatego barszczu z mięsem wołowym i warzywami w stylu syberyjskim.
Krok 2:
Aby przygotować Barszcz, weź pięciolitrową patelnię i wlej do niej dwa i pół litra zimnej wody, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej pięćset gramów wcześniej dobrze umytego mostka wołowego, kawałek obranej marchewki i połowę głowy obranej cebuli.
Krok 3:
Włącz kuchenkę na wysoką temperaturę, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj wodę.
Krok 4:
Aby przygotować sos warzywny, weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę i jeden duży burak, a następnie pokrój jedną główkę cebuli na pół pierścienia. Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, rozłóż startą marchewkę, posiekaną cebulę i od czasu do czasu mieszając smaż warzywa, aż cebula stanie się przezroczysta.
Krok 5:
Rozłóż starte buraki na wspólnej patelni i od czasu do czasu mieszając, Kontynuuj duszenie warzyw na średniej temperaturze pieca.
Krok 6:
Weź jeden średni pomidor i zalej go wrzącą wodą, a następnie usuń z niego skórkę i pokrój w małą kostkę, a następnie włóż na wspólną patelnię, wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj duszenie warzyw.
Krok 7:
Usuń powstałą pianę z bulionu mięsnego gotowanego w garnku, a następnie przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsa na średniej temperaturze kuchenki przez godzinę.
Krok 8:
Pokrój jedną czerwoną paprykę na pół pierścienia i rozłóż ją na wspólnej patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj duszenie warzyw na średniej temperaturze kuchenki przez około dwie minuty.
Krok 9:
Dodaj do wspólnej patelni dwa ząbki czosnku, pół łyżeczki cukru, sól do smaku i wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 10:
Wlej dwóch kucharzy bulionu mięsnego na patelnię z warzywami, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj duszenie warzyw w najniższej temperaturze kuchenki przez około pięć do siedmiu minut.
Krok 11:
Pokrój dwieście gramów białej kapusty w paski i cztery średnie ziemniaki w małej, losowej kostce.
Krok 12:
Rozłóż ugotowane mięso z patelni, a następnie uwolnij je z kości i pokrój na małe, dowolne kawałki.
Krok 13:
Włóż pokrojone w kostkę ziemniaki do garnka z bulionem mięsnym i zagotuj na wysokiej temperaturze kuchenki.
Krok 14:
Włóż mięso pokrojone na kawałki do garnka z gotowanym bulionem.
Krok 15:
Rozłóż kapustę pokrojoną w paski na patelni i gotuj przez pięć minut na średniej temperaturze pieca.
Krok 16:
Przełącz piec na najniższą temperaturę i dodaj sól do garnka do smaku, a następnie włóż do niego wcześniej przygotowany sos warzywny i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 17:
Przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie barszczu buraczanego przez piętnaście do dwudziestu minut, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 18:
Po upływie czasu dodaj do garnka liść laurowy, mieszankę czerwonej i czarnej papryki do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj garnek pokrywką i pozwól gotowanemu barszczowi parzyć przez kilka minut na wyłączonym piecu.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie pierwszego dania na lunch-wspaniałego barszczu z mięsem wołowym, burakami i kapustą w stylu syberyjskim! Pamiętaj, aby przygotować pachnący i satysfakcjonujący domowy Barszcz buraczany z wołowiną i zdrowymi warzywami zgodnie z syberyjską recepturą i będziesz mile zaskoczony nienagannym smakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mostek wołowy - 217 kcal/100g