zupa ze świeżej makreli w garnku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
jest przygotowany w ten sposób: filet rybny należy pokroić na kawałki i włożyć do ceramicznego garnka. Dodaj obrane i łuskane ziemniaki. Cebulę, marchewkę, czosnek należy posiekać, usmażyć na maśle, a następnie dodać wszystko do garnka.
wszystko w garnku należy wymieszać, posolić, włożyć pieprz, włożyć liść laurowy, wlać półtora litra wody do garnka, zamknąć i gotować przez około trzydzieści minut. Gotowa jest pyszna, aromatyczna, bogata zupa z makreli. Przed podaniem zupy na stół należy posypać zupę drobno posiekaną natką pietruszki. Ten posiłek można przygotować na każdy dzień. Zupy rybne są bardzo zdrowe i bardzo lekkie, polecane jako dieta i żywność dla niemowląt.Gotuj i jedz dla zdrowia! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g