przezroczysty bulion z mięsa wieprzowego
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Mięso na kości zalać wodą, dodać sól, liść laurowy, ziarna pieprzu,cebulę z łuską, obraną marchewkę, sól. Doprowadzić do wrzenia i usunąć piankę, aby bulion był przezroczysty, musisz zebrać całą piankę i włączyć ogień tak cicho, aby bulion ledwo się zagotował, gotować przez 3-4 godziny (aby mięso pozostawało w tyle za kością).
Krok 3:
Rosół jest gotowy. Usuń mięso osobno, Usuń liść laurowy, pieprz, marchewkę i cebulę, ostrożnie wlej bulion na talerz. Z takiego bulionu można gotować zupy i dodawać do różnych potraw. Możesz wlać do foremek lub torebek ( schłodzony bulion) i zamrozić, a następnie użyć zgodnie z przeznaczeniem. I bardzo smaczne gorące, z chlebem..... Pyszne!
Krok 4:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g