przezroczysty bulion z mięsa wieprzowego

wszechstronne i smaczne danie dla całej rodziny! Bulion mięsny jest uniwersalnym i smacznym daniem, z którego można gotować inne potrawy lub zamrażać w Prok, a więc po prostu gorący z chlebem. SMACZNIE.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 50 % 4 g
węglowodany 13 % 1 g
52 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso na kości zalać wodą, dodać sól, liść laurowy, ziarna pieprzu,cebulę z łuską, obraną marchewkę, sól. Doprowadzić do wrzenia i usunąć piankę, aby bulion był przezroczysty, musisz zebrać całą piankę i włączyć ogień tak cicho, aby bulion ledwo się zagotował, gotować przez 3-4 godziny (aby mięso pozostawało w tyle za kością).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rosół jest gotowy. Usuń mięso osobno, Usuń liść laurowy, pieprz, marchewkę i cebulę, ostrożnie wlej bulion na talerz. Z takiego bulionu można gotować zupy i dodawać do różnych potraw. Możesz wlać do foremek lub torebek ( schłodzony bulion) i zamrozić, a następnie użyć zgodnie z przeznaczeniem. I bardzo smaczne gorące, z chlebem..... Pyszne!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy