skład / składniki
gotowanie krok po kroku
to prawda, że polewa się płynem, nie tak gęstym, jak oferują restauracje. Myślę, że uzyskanie gęstości nie jest takie trudne. Możesz uciekać się do przecierania jakiejś części bulionu z ziemniakami.
więc przygotuj bulion. A potem włóż do niego naszą rybę. Doprowadź bulion do wrzenia i dodaj do niego cebulę z pieprzem i liściem laurowym. Wszystko to gotujemy przez kilka minut.
nawiasem mówiąc, fińskie produkty są dość wysokiej jakości i, jak twierdzi dziewczyna, zawsze z jakiegoś powodu są bardzo smaczne. Oczywiście tak mówi, porównując je głównie z rosyjskim produktem. Może dlatego dania kuchni fińskiej są nie tylko łatwe do przygotowania, ale także super pyszne. Jak nasza prawdziwa zupa, z której już tu słychać aromat!
więc wrzuć ziemniaki pokrojone w drobną kostkę do tego bogatego bulionu. Musisz gotować przez 10 minut, czyli do połowy gotowości. Teraz pokrój schłodzony filet z łososia w kostkę i włóż z powrotem do rondla.
A gdy zupa się ugotuje, Dodaj do niej śmietanę i masło. AHA, i nie zapomnij tutaj pokruszyć jak największej ilości cebuli i koperku. Tak, już teraz słyszę zapach tego pyszności! Podawaj to danie z gorącym chlebem żytnim. Cóż, to wszystko, nie ma już cierpliwości-poszedłem ugotować "Lohikeito"!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g