skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przede wszystkim gotuj warzywa na winegret.
Krok 2:
Przygotowujemy składniki niezbędne do przygotowania winegret.
Krok 3:
Cebula jest bardzo drobno posiekana.
Krok 4:
Ogórki są krojone w małe kostki.
Krok 5:
Marchewki kroi się w drobną kostkę.
Krok 6:
Rozłóż pokrojone warzywa w filiżance, Dodaj do nich kiszoną kapustę.
Krok 7:
Dodaj fasolę do ogólnego naczynia, po umyciu wodą.
Krok 8:
Ziemniaki kroi się w drobną kostkę i dodaje do naczynia.
Krok 9:
Drobno posiekany koperek.
Krok 10:
Buraki kroi się w drobną kostkę.
Krok 11:
Rozłóż wszystkie warzywa w filiżance. Dodaj do smaku czarny pieprz i pachnący nierafinowany olej słonecznikowy. Dobrze i dokładnie wymieszaj.
Krok 12:
Nasz Klasyczny świąteczny winegret jest gotowy! Gotowanie jest pyszne, gotowanie jest proste, gotowanie sałatek noworocznych razem w domu!
piękne i apetyczne danie, które spodoba się wszystkim i nie pozostawi nikogo obojętnym przy świątecznym stole!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g