klasyczny vinaigrette o Smaku słonecznikowym

charakterystyczny przepis na syberyjski winegret w kilka minut! Dość prosty w przygotowaniu vinaigrette, który na każdej uroczystości wszyscy goście będą zachwyceni!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 63 % 10 g
83 kcal
IG: 64 / 0 / 36

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przede wszystkim gotuj warzywa na winegret.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowujemy składniki niezbędne do przygotowania winegret.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebula jest bardzo drobno posiekana.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ogórki są krojone w małe kostki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Marchewki kroi się w drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż pokrojone warzywa w filiżance, Dodaj do nich kiszoną kapustę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj fasolę do ogólnego naczynia, po umyciu wodą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ziemniaki kroi się w drobną kostkę i dodaje do naczynia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekany koperek.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Buraki kroi się w drobną kostkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż wszystkie warzywa w filiżance. Dodaj do smaku czarny pieprz i pachnący nierafinowany olej słonecznikowy. Dobrze i dokładnie wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nasz Klasyczny świąteczny winegret jest gotowy! Gotowanie jest pyszne, gotowanie jest proste, gotowanie sałatek noworocznych razem w domu!

piękne i apetyczne danie, które spodoba się wszystkim i nie pozostawi nikogo obojętnym przy świątecznym stole!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy