letnia zupa z udka z kurczaka z pomidorami

piękny, bogaty, apetyczny i dietetyczny! Dość szybki przepis na letnią zupę warzywną z kurczakiem i różnymi przyprawami, który bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 11 % 1 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak dość łatwo i szybko przygotować letnią zupę z kurczaka z warzywami i przyprawami, którą wielu pokocha ze względu na swój wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej dietetycznej zupy warzywnej z kurczakiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, weź trzylitrowy garnek i umieść go na włączonym piecu, a następnie wlej do niego trzy łyżki oleju roślinnego, dodaj sól do smaku i podgrzej olej, a następnie włóż cztery udka z kurczaka do garnka i mieszając, smaż je na złoty kolor w wysokiej temperaturze pieca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dość drobno posiekaj jedną średnią główkę cebuli i włóż ją do garnka z udkiem z kurczaka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój jedną marchewkę na małe, dowolne kawałki, które następnie włóż do rondla i mieszając wszystkie składniki, dusić warzywa na wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jednego pomidora w małą kostkę, którą włóż do wspólnego rondla i wymieszaj wszystkie składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jedną paprykę w małą kostkę, którą następnie włóż do wspólnego rondla i mieszając wszystkie składniki razem, Kontynuuj duszenie warzyw na wysokiej temperaturze pieca.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jedną młodą cukinię w małą kostkę, którą następnie włóż do wspólnego rondla.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mieszając ze sobą wszystkie składniki w rondlu, Kontynuuj duszenie warzyw przez kolejne dwie minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dość drobno posiekaj jeden lub dwa ząbki czosnku i włóż do rondla, a następnie wlej do niego sól, chmiel-suneli, suszone oregano do smaku i wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej półtora do dwóch litrów wrzącej wody na patelnię, a następnie włóż do niej jeden liść laurowy, dodaj mieszankę papryki do smaku, a następnie przykryj patelnię pokrywką i zagotuj zupę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowaną letnią zupę warzywną z kurczakiem wlać na porcjowane talerze, a następnie posypać drobno posiekanymi ziołami do smaku i podawać.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie bardzo smacznej, bogatej, apetycznej i dietetycznej zupy warzywnej z kurczakiem pełne pierwsze dania, które nie zawierają składników powodujących pełnię, są bardzo przydatne dla naszego organizmu. Pamiętaj, aby ugotować tę pożywną, bezkaloryczną i łatwą zupę z kurczaka z warzywami i przyprawami, na którą każdy może sobie pozwolić! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy