solanka wołowa z kiełbasami cebula koncentrat pomidorowy

bez warzyw, bez tanich gotowanych kiełbas i kiełbasek! W połowie 2000 roku dużo jeździłem po Rosji, w każdym mieście próbowałem swojej ulubionej zupy i przygotowałem dla siebie przepis na najsmaczniejszą solankę, którą chcę się z wami podzielić. To danie nie jest dla tych, którzy liczą kalorie!
MaksimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 11 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 13 % 3 g
135 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

potrzebujemy 3-litrowego garnka i patelni z bokami.

1. Wołowina. Bez względu na to, która część, bez względu na to, czy jest na kości, czy Bez, z żyłami czy polędwicą, najważniejsze jest to, że nie jest twarda, w przeciwnym razie będziesz musiał gotować przez bardzo długi czas. Będziemy mieli główny napar z kiełbas.

zwykle biorę do tego dania szyję wołową. Należy włożyć cały kawałek do rondla i zalać wodą. Aby mięso gotowało się szybciej, można je pokroić na duże kawałki w poprzek włókien.

gotuj mięso, aż będzie gotowe, stale usuwając pianę.

2. Podczas gotowania mięsa możesz przygotować sos - pokrój kiełbasy w paski (jeśli używasz kiełbas myśliwskich, możesz je pokroić w pierścienie), pokrój ogórki w paski i cebulę w półpierścienie.

Zwykle kupuję do tego dania gotowaną lub wędzoną kiełbasę, kiełbasę myśliwską, wędzone żeberka wieprzowe.

w razie potrzeby zamiast marynowanych ogórków można użyć marynowanych, ale radzę marynować, solone będą się wyróżniać smakiem.

3. Gdy mięso będzie gotowe, należy je wyjąć, pokroić w paski i włożyć z powrotem do bulionu. W tym samym czasie nie wyłączamy bulionu, ale zmniejszamy go do minimum.

4. Posiekane wędliny usmażyć na suchej patelni i dodać do bulionu.

5. Na tłuszczu pozostałym po usmażeniu kiełbas podsmaż cebulę, a następnie ogórki kiszone. Jeśli jest mało tłuszczu, możesz dodać trochę oleju roślinnego. Na tym etapie możesz dodać koncentrat pomidorowy do cebuli i ogórków. Dodaj smażoną cebulę i ogórki do bulionu.

6. Jeśli w poprzednim kroku nie dodano koncentratu pomidorowego, dodaj go do bulionu. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

7.  Po ugotowaniu musisz gotować przez 2-3 minuty. Dodaj pieprz, liść laurowy, oliwki i/lub oliwki, sól do smaku (pamiętaj, że przysmaki z kiełbasy są już słone i dadzą sól do zupy). W zależności od wielkości cytryny należy ją podzielić na 2-4 plasterki, wycisnąć z nich sok do zupy i wysłać tam same plasterki. Do zupy można dodać kilka łyżek solanki z ogórków kiszonych.

pozostaw zupę na 30 minut.

możesz podawać ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy