skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować pyszną zupę warzywną z cukinią, bakłażanem, pomidorami i papryką z cebulą, którą wielu z pewnością pokocha? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania letniej zupy jarzynowej.
Krok 2:
Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oleju roślinnego, a następnie drobno posiekaj jedną główkę cebuli i włóż do rondla, a następnie wymieszaj i usmaż cebulę na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 3:
Pokrój jedną paprykę w małą kostkę i włóż do rondla z cebulą, a następnie wymieszaj cebulę z papryką i kontynuuj smażenie.
Krok 4:
Pokrój jedną małą cukinię w średnią kostkę i włóż do rondla, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie warzyw na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Pokrój jednego bakłażana w małą kostkę i włóż do wspólnej patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki razem i kontynuuj smażenie, okresowo mieszając.
Krok 6:
Pokrój jedną gałązkę selera w małą kostkę i włóż do rondla, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie warzyw na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 7:
Weź małą miskę i włóż do niej jednego pomidora z naciętą skórką, a następnie zalej go krótko wrzątkiem, a następnie zdejmij całą skórkę z pomidora.
Krok 8:
Dość drobno posiekaj obranego pomidora i włóż go do wspólnego rondla, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie.
Krok 9:
Dodaj do garnka do warzyw połowę pokrojonej w małą kostkę ostrej papryki Dungan.
Krok 10:
Dodaj chmiel-suneli do garnka z warzywami do smaku, mieszankę czarnej z czerwoną papryką i solą.
Krok 11:
Wlej około jednego i ćwierć litra wrzącej wody do garnka z warzywami, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 12:
Przykryj garnek pokrywką i zagotuj w nim zupę.
Krok 13:
Po ugotowaniu gotuj zupę przez około siedem minut i włóż do rondla drobno posiekany koperek, pietruszkę i zieloną cebulę do smaku.
Krok 14:
Wymieszaj wszystkie składniki w garnku i zupa jarzynowa jest gotowa.
Krok 15:
Przelej gotowaną zupę jarzynową na porcjowane talerze, które następnie podawaj na stole.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zupa jarzynowa gotowana z cebulą, cukinią, papryką, bakłażanem i pomidorami z ziołami – to lekki i bogaty smak lata w Twoim wiejskim domu i nie tylko! Zupa witaminowa z cukinią jest gotowana na bulionie warzywnym, a zatem jej przygotowanie nie trwa zbyt długo. Cukinia ma niską zawartość kalorii, co pozwala na włączenie ich do diety odchudzającej. Cukinia i wszystkie warzywa dodane do zupy są szybko i łatwo przyswajalne przez organizm ludzki, doskonale nadają się do menu dla dzieci, niezbędnego odżywiania podczas wszelkich dolegliwości i problemów trawiennych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g