bezmięsna zupa z bakłażana i cukinii

szybkie, łatwe i zdrowe danie ze świeżych warzyw! Dość prosta w przygotowaniu i aromatyczna letnia zupa jarzynowa z cukinii z bakłażanem, papryką, cebulą i papryką Dungan bez wątpienia spodoba się wielu swoim wspaniałym smakom!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
11 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak ugotować pyszną zupę warzywną z cukinią, bakłażanem, pomidorami i papryką z cebulą, którą wielu z pewnością pokocha? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania letniej zupy jarzynowej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie lub trzy łyżki oleju roślinnego, a następnie drobno posiekaj jedną główkę cebuli i włóż do rondla, a następnie wymieszaj i usmaż cebulę na wysokiej temperaturze pieca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jedną paprykę w małą kostkę i włóż do rondla z cebulą, a następnie wymieszaj cebulę z papryką i kontynuuj smażenie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój jedną małą cukinię w średnią kostkę i włóż do rondla, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie warzyw na wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jednego bakłażana w małą kostkę i włóż do wspólnej patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki razem i kontynuuj smażenie, okresowo mieszając.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jedną gałązkę selera w małą kostkę i włóż do rondla, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie warzyw na wysokiej temperaturze pieca.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź małą miskę i włóż do niej jednego pomidora z naciętą skórką, a następnie zalej go krótko wrzątkiem, a następnie zdejmij całą skórkę z pomidora.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dość drobno posiekaj obranego pomidora i włóż go do wspólnego rondla, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj do garnka do warzyw połowę pokrojonej w małą kostkę ostrej papryki Dungan.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj chmiel-suneli do garnka z warzywami do smaku, mieszankę czarnej z czerwoną papryką i solą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej około jednego i ćwierć litra wrzącej wody do garnka z warzywami, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przykryj garnek pokrywką i zagotuj w nim zupę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po ugotowaniu gotuj zupę przez około siedem minut i włóż do rondla drobno posiekany koperek, pietruszkę i zieloną cebulę do smaku.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wymieszaj wszystkie składniki w garnku i zupa jarzynowa jest gotowa.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przelej gotowaną zupę jarzynową na porcjowane talerze, które następnie podawaj na stole.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zupa jarzynowa gotowana z cebulą, cukinią, papryką, bakłażanem i pomidorami z ziołami – to lekki i bogaty smak lata w Twoim wiejskim domu i nie tylko! Zupa witaminowa z cukinią jest gotowana na bulionie warzywnym, a zatem jej przygotowanie nie trwa zbyt długo. Cukinia ma niską zawartość kalorii, co pozwala na włączenie ich do diety odchudzającej. Cukinia i wszystkie warzywa dodane do zupy są szybko i łatwo przyswajalne przez organizm ludzki, doskonale nadają się do menu dla dzieci, niezbędnego odżywiania podczas wszelkich dolegliwości i problemów trawiennych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy