skład / składniki
metoda gotowania
pierwszy raz spróbowałem go w kawiarni w Tallinie i od tego czasu jest to moja ulubiona sałatka z rybą wędzoną na gorąco. Przepis kulinarny uprzejmie powiedział mi kucharz. Wszyscy wiemy, że ryby są bardzo zdrowym i niezbędnym pokarmem, a ta sałatka pomoże urozmaicić Twój stół rybny.
ryby można rozłożyć na małe kawałki rękami lub po wyjęciu kości pokroić nożem. Ugotowane i obrane ziemniaki kroimy w małe kostki. Jabłko nie można obrać, a także pokroić w kostkę. Czerwona cebula doskonale współgra z rybą i doda sałatce odrobiny pikanterii. Musi być drobno posiekany. Jajka można zetrzeć na grubej tarce, ale można też pokruszyć nożem. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw majonezem i dobrze wymieszaj. Ta sałatka świetnie wygląda w miseczkach, ozdobiona zieleniną i krakersami.
Sałatka z ryb wędzonych na gorąco może być również podawana na krakersach lub kromkach chleba. To wspaniałe jedzenie zarówno na co dzień, jak i na świąteczny stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ostrobok - 114 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g