Super przekąska z cienkiego taniego smalcu i dowolnego mięsa mielonego

Piękna i pyszna przekąska z cienkiego taniego smalcu i mielonego mięsa! Super przepis zarówno z cienkiego, niepłynnego smalcu, jak i każdego mielonego mięsa, aby przygotować prosty i bez wysiłku Super przekąskę na poziomie delikatności. Okazuje się, że jest obfity, pyszny, soczysty, pachnący miękki, smaczniejszy niż kiełbasa.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 93 % 67 g
węglowodany 1 % 1 g
615 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niezbędne produkty: najcieńszy i najtańszy smalec ze skórą; mięso mielone można użyć dowolnego smaku, w tym przepisie zostanie użyta mielona wieprzowina; jedna średnia marchewka; cztery ząbki czosnku; możesz użyć dowolnych ziół, ale najlepiej wziąć pachnący koperek z natką pietruszki około 100 gramów; łyżeczka przyprawy do grilla; pieprz i sól do smaku. Ponadto potrzebujesz rękawa do pieczenia i mocnej nici.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Farsz: do gotowej mielonej wieprzowiny dodaj sól, pieprz i przyprawę do kebaba, wszystko dobrze wymieszaj i odłóż na bok.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smalec: opłucz jeden kilogram cienkiego smalcu wieprzowego pod bieżącą wodą, osusz smalec ręcznikami papierowymi, dokładnie obierz smalec, możesz dobrze zeskrobać nożem, przeciąć przygotowany smalec na pół, a następnie wykonać płytkie nacięcia na krzyż na smalcu, następnie posyp smalec solą i pieprzem, posmaruj smalec czosnkiem przepuszczonym przez czosnek, a następnie dobrze zmiel smalec tymi przyprawami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp smalec drobno posiekanymi ziołami, które również należy dobrze wcierać w smalec. Następnie rozłóż wstępnie przygotowane mięso mielone cienką warstwą na smalcu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż marchewki pokrojone w cienkie kostki na wierzchu mięsa mielonego. Lekko dociśnij do mięsa mielonego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie połącz dwa kawałki tłuszczu, aby całe nadzienie znalazło się w środku, a skóra na zewnątrz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Otrzymana "kanapka" jest bardzo dobra, ciasno i ciasno przewinięta mocną nicią ze wszystkich stron kilka razy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż taki smalec do torby do pieczenia i bardzo dobrze zawiń. Również, ale już w torbie, smalec jest bardzo ciasny i ciasny, aby podczas gotowania woda nie dostała się do torby. Pozostaw smalec do marynowania przez godzinę. Następnie włóż smalec do garnka z wodą i gotuj od momentu wrzenia przez dwie godziny, od czasu do czasu obracając go kilka razy, ponieważ smalec nie tonie i gotuje się po obu stronach i gotuje równomiernie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po dwóch godzinach gotowania wyjmij smalec z patelni, połóż go na talerzu i uciskaj. Teraz umieść smalec w chłodnym miejscu na noc. Po wyjęciu tłuszczu z torby odetnij wszystkie nici i cienko pokrój. Możesz podać do stołu z musztardą francuską. Piękne i smaczne wakacje dla Ciebie!

taki smalec lepiej gotować wieczorem, a rano jest gotowy-możesz go pokroić i podać na świąteczny stół!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g

Podobne przepisy