skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne produkty: wołowina, cielęcina może być; jajka z kurczaka, najlepiej domowe; ogórki kiszone, lepiej beczki-takie ogórki wyróżniają się przenikliwym smakiem, który trudno opisać słowami, każdy je uwielbia! Marchewka w języku koreańskim - można ją ugotować samodzielnie; cebula; majonez-bardzo szanuję własne gotowanie; trochę oleju roślinnego do smażenia cebuli na patelni; Lavrushka i ziele angielskie do gotowania mięsa; sól i pieprz, którzy lubią.
Krok 2:
Gotowanie: wołowinę lub kawałek młodej cielęciny dobrze opłucz pod bieżącą wodą, włóż kawałek mięsa do garnka, zalej wodą, dodaj liść laurowy i ziele angielskie do garnka. Postaw patelnię z mięsem na ogniu i gotuj, aż wołowina będzie gotowa, około 45 minut.
Krok 3:
Schłodzić mięso, a następnie pokroić w paski.
Krok 4:
Pikle pokroić w paski.
Krok 5:
Pokrój cebulę w paski.
Krok 6:
Smażyć cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.
Krok 7:
Jajka kurze ugotować na twardo i ostudzić. Oddziel białka od żółtek. Zetrzyj żółtka na drobnej tarce.
Krok 8:
Zetrzyj białka na drobnej tarce.
Krok 9:
Włóż pokrojoną w paski wołowinę i pikle do głębokiej salaterki, dodaj cebulę smażoną na oleju roślinnym, żółtka starte na drobnej tarce, koreańską marchewkę. W razie potrzeby koreańską marchewkę można również pokroić na długość pozostałych produktów pokrojonych w paski. Sól i pieprz według własnych upodobań. Wszystko dobrze i delikatnie wymieszaj.
Krok 10:
Dodaj majonez do sałatki i wszystko ponownie wymieszaj.
Krok 11:
Na prostokątnym długim naczyniu ostrożnie ułóż sałatkę i ułóż ją w formie kości. Udekoruj sałatkę posypaną startymi białkami. Wszyscy! - kość jest gotowa, układamy danie z kością na świątecznym stole, a tym samym przyciągamy szczęście w roku Psa! Wspaniałe wakacje dla wszystkich! Szczęśliwego Nowego Roku! Zdrowia, pokoju i ciepła!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g