zimny barszcz z buraczkami po syberyjsku

niedrogie letnie danie z niedrogich produktów! Dość prosty i bardzo szybki przepis na przygotowanie syberyjskiego zimnego barszczu buraczanego z zielenią na kefirze, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 71 % 10 g
53 kcal
IG: 89 / 0 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i dość łatwo przygotować syberyjski Barszcz buraczany z ziołami, który bez wątpienia spodoba się wielu swoim wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania letniego zimnego dania na kefirze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować dodatek do wspaniałego letniego Dania, weź patelnię i napełnij ją do połowy wodą, a następnie umieść na kuchence i włóż do niej cztery wstępnie umyte i nie obrane ziemniaki, które następnie gotuj, aż będą całkowicie ugotowane na średnim ogniu kuchenki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj dość drobno do smaku koperek, który następnie włóż do obszernej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj zieloną cebulę dość drobno do smaku, w równych proporcjach z koperkiem i włóż do wspólnej miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sól do miski z ziołami do smaku, a następnie weź tłuczek i dokładnie ugniataj warzywa, a następnie odłóż około dwóch łyżek zieleni do małej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jeden ogórek na cienkie okrągłe plastry i włóż je do miski z ziołami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź odpowiednią tarkę i pocieraj cienkimi słomkami jeden ugotowany burak, który następnie włóż do wspólnej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój jedną małą główkę cebuli w dość cienkie pierścienie i włóż do wspólnej miski, a następnie dodaj do niej mieszankę czerwonej i czarnej papryki do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej sześćset mililitrów zimnego kefiru do wspólnej miski, po czym dobrze wymieszaj wszystkie składniki i odstaw ugotowaną zupę na chwilę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż gotowaną zimną zupę buraczaną z ziołami na kefirze na porcjach, a następnie dodaj do każdej z nich połowę gotowanego jajka kurzego.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj ugotowane letnie danie do stołu wraz z posypanymi ziołami gotowanymi ziemniakami. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie orzeźwiającego, lekkiego i bardzo smacznego letniego zimnego barszczu w stylu syberyjskim. Kiedy jest bardzo gorąco i nie ma ochoty jeść ciężkich potraw, najlepiej zrobić zimny letni Barszcz buraczany na zwykłym kefirze! Syberyjski letni Barszcz buraczany podawany na stole z gotowanymi ziemniakami posypanymi ziołami jest dość łatwym i satysfakcjonującym daniem, które dla wielu osób jest smaczniejsze niż okroshka! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy