skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo szybko i dość łatwo przygotować syberyjski Barszcz buraczany z ziołami, który bez wątpienia spodoba się wielu swoim wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania letniego zimnego dania na kefirze.
Krok 2:
Aby przygotować dodatek do wspaniałego letniego Dania, weź patelnię i napełnij ją do połowy wodą, a następnie umieść na kuchence i włóż do niej cztery wstępnie umyte i nie obrane ziemniaki, które następnie gotuj, aż będą całkowicie ugotowane na średnim ogniu kuchenki.
Krok 3:
Posiekaj dość drobno do smaku koperek, który następnie włóż do obszernej miski.
Krok 4:
Posiekaj zieloną cebulę dość drobno do smaku, w równych proporcjach z koperkiem i włóż do wspólnej miski.
Krok 5:
Wlej sól do miski z ziołami do smaku, a następnie weź tłuczek i dokładnie ugniataj warzywa, a następnie odłóż około dwóch łyżek zieleni do małej miski.
Krok 6:
Pokrój jeden ogórek na cienkie okrągłe plastry i włóż je do miski z ziołami.
Krok 7:
Weź odpowiednią tarkę i pocieraj cienkimi słomkami jeden ugotowany burak, który następnie włóż do wspólnej miski.
Krok 8:
Pokrój jedną małą główkę cebuli w dość cienkie pierścienie i włóż do wspólnej miski, a następnie dodaj do niej mieszankę czerwonej i czarnej papryki do smaku.
Krok 9:
Wlej sześćset mililitrów zimnego kefiru do wspólnej miski, po czym dobrze wymieszaj wszystkie składniki i odstaw ugotowaną zupę na chwilę.
Krok 10:
Ułóż gotowaną zimną zupę buraczaną z ziołami na kefirze na porcjach, a następnie dodaj do każdej z nich połowę gotowanego jajka kurzego.
Krok 11:
Podawaj ugotowane letnie danie do stołu wraz z posypanymi ziołami gotowanymi ziemniakami. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie orzeźwiającego, lekkiego i bardzo smacznego letniego zimnego barszczu w stylu syberyjskim. Kiedy jest bardzo gorąco i nie ma ochoty jeść ciężkich potraw, najlepiej zrobić zimny letni Barszcz buraczany na zwykłym kefirze! Syberyjski letni Barszcz buraczany podawany na stole z gotowanymi ziemniakami posypanymi ziołami jest dość łatwym i satysfakcjonującym daniem, które dla wielu osób jest smaczniejsze niż okroshka! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g