skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotujemy produkty zgodnie z listą, a następnie z przyjemnością powiem Ci, jak gotować kapuśniak ze świeżej kapusty z wieprzowiną?
Krok 2:
Gotuj bulion. Wlej zimną wodę do rondla i włóż wieprzowinę. Czekamy na gotowanie i usuwamy pianę. Gotuj na średnim ogniu przez 1-1, 5 godziny. Gotowe mięso wyjmujemy z bulionu, a sam bulion filtrujemy przez drobny sitko lub gazę.
Krok 3:
Obierz i posiekaj cebulę.
Krok 4:
Korzenie są czyszczone i mielone.
Krok 5:
Obierz marchewki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 6:
Umieść patelnię z dodatkiem oleju roślinnego na średnim ogniu, podgrzej kilka minut i rozłóż przygotowaną cebulę, korzenie i marchewkę. Smażyć mieszając przez 7 minut.
Krok 7:
Posiekaj kapustę niezbyt drobno.
Krok 8:
Wkładamy do rondla, w którym gotujemy zupę, smażone warzywa (cebulę, korzenie i marchewkę), wlewamy odcedzony bulion. Dodaj kapustę. Doprowadź bulion do wrzenia i gotuj naczynie na średnim ogniu przez 15 minut.
Krok 9:
Do zupy dodajemy posiekane mięso, na którym gotowano bulion, a ziemniaki, które należy najpierw obrać i pokroić na małe kawałki, można pokroić w kostkę. Wymieszaj wszystko i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.
Krok 10:
Umyj pomidory, pokrój na średnie kawałki i smaż na oleju roślinnym, mieszając przez 5-7 minut. Ogień umiarkowany. Dodaj pomidory do zupy pod koniec gotowania. Na tym samym etapie dodaj sól, czarny mielony pieprz lub mieszankę papryki i liść laurowy( można zmielić), a także inne przyprawy i przyprawy według własnych upodobań. Wszystko wymieszaj, pozwól zupie się zagotować i wyłącz po 2 minutach.
Krok 11:
Umyj warzywa, posiekaj i dodaj natychmiast do garnka z zupą lub do każdego na talerzu. Gotową zupę dajemy czas na zaparzenie.
ten przepis kulinarny opowiedziała mi jedna Gospodyni domowa, która dużo wiedziała o przepisie. Przygotowanie tego cudownego Przepisu o nazwie kapuśniak ze świeżej kapusty nie będzie wymagało od ciebie super mistrza. I jak się okazało, proponowany przez nią przepis na zupę z kapustą jest wart uwagi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal / 100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Korzenie - 32 kcal/100g