Zupa serowa z kurczakiem i ziemniakami

obfite i zdrowe danie! Dość prosty przepis na szybką zupę z kurczaka z delikatnym topionym serem i marchewką z ziemniakami, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 4 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 31 % 4 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować rosół z twarogiem, który bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na jego wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania zupy serowej z kurczakiem i warzywami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę, weź garnek o pojemności trzech litrów i umieść go na włączonym piecu, a następnie wlej do niego trzy łyżki oleju roślinnego i odpowiednio go podgrzej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól do rondla do smaku i włóż do niego trzysta gramów wstępnie pokrojonego na małe, dowolne kawałki fileta z kurczaka ze skrzydłami, które następnie smaż na dużej temperaturze pieca na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli i włóż do garnka z kurczakiem, a następnie smaż, mieszając.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jedną marchewkę na małe kawałki i włóż do wspólnego rondla, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj do garnka do smaku zmielony czarny pieprz i dwa duże ząbki czosnku przepuszczone przez prasę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój trzy ziemniaki w dość drobną kostkę i włóż je do rondla, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej półtora litra wrzącej wody do garnka, a następnie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj garnek pokrywką i zagotuj wodę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przełącz kuchenkę na średnią temperaturę, a następnie usuń powstałą pianę z zupy gotowanej w garnku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kontynuuj gotowanie zupy przez dziesięć minut, a następnie włóż do garnka dwieście gramów kremowego sera topionego.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i ponownie zagotuj zupę w wysokiej temperaturze kuchenki, którą następnie wyłącz i pozwól ugotowanej zupie trochę zaparzyć.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ugotowaną zupę serową z kurczakiem i warzywami wlej na porcjowane talerze, a następnie dodaj do nich warzywa do smaku i podawaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na zupę serową z kurczakiem! Obfita, aromatyczna, a jednocześnie zdrowa zupa z kurczaka z miękkim twarogiem i ziemniakami z marchewką spodoba się każdemu bez wyjątku ze względu na wspaniały smak! Jeśli chcesz jeść prawidłowo, być szczupłym i zdrowym, przygotuj dla siebie prostą zupę z kurczaka z delikatnym topionym serem, z którego wszyscy są naprawdę zachwyceni! Bardzo łatwa, szybka w przygotowaniu i nieporównywalnie pyszna zupa serowa z kurczakiem może być tradycyjnym rodzinnym obiadem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy