skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu zrobić domową adżikę na bazie cukinii z pomidorami, papryką i czosnkiem, która z pewnością spodoba się wielu swoim wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pikantnego ostrego sosu na nadchodzącą zimę.
Krok 2:
Rozpocznij gotowanie Adjiki i obierz, a następnie dobrze spłucz wymaganą ilość warzyw, a następnie pokrój je na dowolne małe kawałki.
Krok 3:
Weź maszynkę do mięsa i umieść największy grill, a następnie przepuść przez nią dwie lub trzy główki czosnku, jedną czerwoną ostrą paprykę, półtora kilograma cukinii, kilogram pomidorów, trzysta gramów papryki i trzysta gramów marchwi do dużego garnka.
Krok 4:
Wlej dwie łyżki cukru i dwie łyżki grubo zmielonej soli kuchennej do solenia na patelnię ze skręconymi warzywami.
Krok 5:
Wlej sto mililitrów oleju roślinnego do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Przykryj garnek pokrywką i zagotuj warzywa w wysokiej temperaturze kuchenki.
Krok 7:
Od czasu do czasu mieszaj warzywa w garnku, aby uniknąć przypalenia.
Krok 8:
Po ugotowaniu Przełącz kuchenkę na średnią temperaturę, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj duszenie warzyw przez czterdzieści minut, mieszając je od czasu do czasu, aby uniknąć przypalenia.
Krok 9:
Wlej sto mililitrów stołowego 9% octu do garnka z warzywami pięć minut przed gotowaniem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Po upływie czasu ugotowaną adżikę na gorąco ułóż w wysterylizowanych słoikach i szczelnie zamknij je nowymi wysterylizowanymi pokrywkami.
Krok 11:
Naprzemiennie obracaj zamknięte słoiki z adżiką i sprawdzaj szczelność, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem na wierzchu, aż całkowicie ostygną.
Krok 12:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i Dostępny dla każdego przepis na nienaganne przygotowanie pikantnej domowej roboty cukinii z pomidorami, marchewką i papryką na nadchodzącą zimę! Proste w przygotowaniu i bogate w witaminy danie na bazie cukinii zwiększa odporność, poprawia trawienie i jest przykładem idealnego ostrego sosu, który doskonale komponuje się z absolutnie każdym dodatkiem. Pamiętaj, aby ugotować domową adżikę z cukinii na zimę zgodnie z naszym przepisem, a na pewno nie pożałujesz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g