pikantna domowa adjika na zimę na bazie cukinii

witaminizowane danie ze zdrowych i niedrogich produktów! Dość prosty i szybki przepis na przygotowanie pikantnej pikantnej adżiki na bazie cukinii z pomidorami i papryką na nadchodzącą zimę, która z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
55 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu zrobić domową adżikę na bazie cukinii z pomidorami, papryką i czosnkiem, która z pewnością spodoba się wielu swoim wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pikantnego ostrego sosu na nadchodzącą zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij gotowanie Adjiki i obierz, a następnie dobrze spłucz wymaganą ilość warzyw, a następnie pokrój je na dowolne małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź maszynkę do mięsa i umieść największy grill, a następnie przepuść przez nią dwie lub trzy główki czosnku, jedną czerwoną ostrą paprykę, półtora kilograma cukinii, kilogram pomidorów, trzysta gramów papryki i trzysta gramów marchwi do dużego garnka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwie łyżki cukru i dwie łyżki grubo zmielonej soli kuchennej do solenia na patelnię ze skręconymi warzywami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sto mililitrów oleju roślinnego do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj garnek pokrywką i zagotuj warzywa w wysokiej temperaturze kuchenki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Od czasu do czasu mieszaj warzywa w garnku, aby uniknąć przypalenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po ugotowaniu Przełącz kuchenkę na średnią temperaturę, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj duszenie warzyw przez czterdzieści minut, mieszając je od czasu do czasu, aby uniknąć przypalenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej sto mililitrów stołowego 9% octu do garnka z warzywami pięć minut przed gotowaniem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu ugotowaną adżikę na gorąco ułóż w wysterylizowanych słoikach i szczelnie zamknij je nowymi wysterylizowanymi pokrywkami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Naprzemiennie obracaj zamknięte słoiki z adżiką i sprawdzaj szczelność, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem na wierzchu, aż całkowicie ostygną.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i Dostępny dla każdego przepis na nienaganne przygotowanie pikantnej domowej roboty cukinii z pomidorami, marchewką i papryką na nadchodzącą zimę! Proste w przygotowaniu i bogate w witaminy danie na bazie cukinii zwiększa odporność, poprawia trawienie i jest przykładem idealnego ostrego sosu, który doskonale komponuje się z absolutnie każdym dodatkiem. Pamiętaj, aby ugotować domową adżikę z cukinii na zimę zgodnie z naszym przepisem, a na pewno nie pożałujesz! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy