skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kapusta, jeśli masz świeży okaz, podziel go na małe parasole. Jeśli jest zamrożony, nie rozmrażaj, wyjmij go przed gotowaniem.
Krok 2:
Opłucz marchewkę, usuń skórkę i pokrój w kółko.
Krok 3:
Obrana i umyta cebula jest również posiekana na małe kawałki.
Krok 4:
Ostatni ugotuj ziemniaki, które mają tendencję do czernienia w powietrzu. Oczyść i posiekaj zwykłym formatem.
Krok 5:
Dopiero teraz wyślemy garnek z wodą do pieca i natychmiast włożymy do niego warzywa. Gotuj do miękkości na małym ogniu.
Krok 6:
Pod koniec gotowania posolić zawartość garnka, a po minucie wrzenia usunąć połowę bulionu. Warzywa powinny w nim ostygnąć.
Krok 7:
Uzbrój się w blender (lub inny sposób mielenia) i wyślij tutaj warzywa, odcedzając bulion.
Krok 8:
Doprowadzamy je do stanu puree.
Krok 9:
Właściwie dietetyczne puree z brokułów z marchewką i śmietaną jest gotowe. Ale pozostał jeszcze jeden szczegół-opatrunek ze śmietaną. Wszystko dobrze wymieszaj, a po postawieniu rondla na ogniu, doprawieniu i doprawieniu przyprawami do smaku, zagotuj. I możesz wlać śmietanę podczas serwowania na wierzch. Gotowe!
i więcej porad
do gotowania możesz wziąć bulion mięsny jako podstawę.
oprócz brokułów możesz jeść dowolne inne warzywa, takie jak bakłażan, cukinia, zielony groszek, szparagi, grzyby itp.
stosunek składników i gęstość można również zmienić według własnego gustu.
kiedy podgrzejesz danie, wybierz mały ogień - wtedy danie się nie przypali.
lepiej ugotować takie danie na raz. Jeśli okaże się więcej, rozcieńczyć gotowaną śmietaną i bulionem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g