marynata wołowa i jęczmienna z piklami

zdrowe i satysfakcjonujące pierwsze danie w stylu syberyjskim! Dość prosty przepis na zupę marynowaną na bulionie wołowym z kaszą perłową i piklami, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić zupę marynowaną na bulionie wołowym z jęczmieniem perłowym i kiszonymi ogórkami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania bogatej i obfitej marynaty z wołowiną po syberyjsku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować zupę solankową, weź obszerny garnek i wlej do niego dwa i pół litra zimnej wody, a następnie umieść garnek na kuchence i włóż do niego siedemset gramów pokrojonych w porcje mięsnych żeber wołowych, połowę główki cebuli i kawałek marchewki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj garnek pokrywką, a następnie Ustaw kuchenkę na wysoką temperaturę i zagotuj wodę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzy do czterech łyżek oleju roślinnego i rozłóż wstępnie drobno posiekaną główkę cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę, a następnie włóż ją na patelnię z cebulą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj warzywa na patelni i smaż je, aż cebula stanie się przezroczysta i marchewka będzie miękka w wysokiej temperaturze pieca, około pięciu minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usuń powstałą pianę z garnka z gotowanym bulionem, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsnych żeber wołowych w wysokiej temperaturze pieca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój dwa kiszone ogórki w małą kostkę i włóż do wspólnej patelni, a następnie wymieszaj i smaż warzywa przez około dwie minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj dwie do trzech kadzi bulionu mięsnego do wspólnej patelni, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie warzyw przez pięć minut w najniższej temperaturze kuchenki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść sto dwadzieścia gramów jęczmienia wstępnie namoczonego przez dwie godziny na patelni z bulionem mięsnym, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie wołowiny z kaszą przez kolejne czterdzieści minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój cztery wstępnie obrane ziemniaki w małą, losową kostkę i po upływie czasu włóż je do rondla, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj bulion w wysokiej temperaturze pieca, a następnie gotuj ziemniaki przez trzy minuty.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój dwa kiszone ogórki w małą kostkę, które następnie włóż do rondla. Usuń kawałek gotowanej marchewki z cebulą z patelni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż ugotowany sos warzywny z patelni do garnka, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj gotowanie marynaty w zależności od gotowości ziemniaków przez około dwadzieścia minut na średniej temperaturze pieca.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej sto pięćdziesiąt do dwustu mililitrów solanki ogórkowej na patelnię, a następnie przykryj ją pokrywką i gotuj zupę przez dwie do trzech minut w wysokiej temperaturze pieca.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj do rondla dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, do smaku suszone zioła, liść laurowy, sól, mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką i wymieszaj wszystkie składniki.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przykryj garnek pokrywką i pozwól marynacie parzyć przez około pięć do siedmiu minut na wyłączonym piecu.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej przygotowaną bogatą zupę marynowaną na porcjowane talerze i podawaj z drobno posiekaną zieloną cebulą do smaku.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na gotowanie marynaty na bogatym bulionie wołowym z kaszą perłową i piklami! Pamiętaj, aby przygotować zupę marynowaną z wołowiną i jęczmieniem perłowym z piklami na nadchodzący obiad i będziesz mile zaskoczony niezrównanym smakiem tego zdrowego i satysfakcjonującego Dania! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g

Podobne przepisy