skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zupę marynowaną na bulionie wołowym z jęczmieniem perłowym i kiszonymi ogórkami, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania bogatej i obfitej marynaty z wołowiną po syberyjsku.
Krok 2:
Aby przygotować zupę solankową, weź obszerny garnek i wlej do niego dwa i pół litra zimnej wody, a następnie umieść garnek na kuchence i włóż do niego siedemset gramów pokrojonych w porcje mięsnych żeber wołowych, połowę główki cebuli i kawałek marchewki.
Krok 3:
Przykryj garnek pokrywką, a następnie Ustaw kuchenkę na wysoką temperaturę i zagotuj wodę.
Krok 4:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzy do czterech łyżek oleju roślinnego i rozłóż wstępnie drobno posiekaną główkę cebuli.
Krok 5:
Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę, a następnie włóż ją na patelnię z cebulą.
Krok 6:
Wymieszaj warzywa na patelni i smaż je, aż cebula stanie się przezroczysta i marchewka będzie miękka w wysokiej temperaturze pieca, około pięciu minut.
Krok 7:
Usuń powstałą pianę z garnka z gotowanym bulionem, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie mięsnych żeber wołowych w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 8:
Pokrój dwa kiszone ogórki w małą kostkę i włóż do wspólnej patelni, a następnie wymieszaj i smaż warzywa przez około dwie minuty.
Krok 9:
Dodaj dwie do trzech kadzi bulionu mięsnego do wspólnej patelni, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie warzyw przez pięć minut w najniższej temperaturze kuchenki.
Krok 10:
Umieść sto dwadzieścia gramów jęczmienia wstępnie namoczonego przez dwie godziny na patelni z bulionem mięsnym, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie wołowiny z kaszą przez kolejne czterdzieści minut.
Krok 11:
Pokrój cztery wstępnie obrane ziemniaki w małą, losową kostkę i po upływie czasu włóż je do rondla, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj bulion w wysokiej temperaturze pieca, a następnie gotuj ziemniaki przez trzy minuty.
Krok 12:
Pokrój dwa kiszone ogórki w małą kostkę, które następnie włóż do rondla. Usuń kawałek gotowanej marchewki z cebulą z patelni.
Krok 13:
Włóż ugotowany sos warzywny z patelni do garnka, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj gotowanie marynaty w zależności od gotowości ziemniaków przez około dwadzieścia minut na średniej temperaturze pieca.
Krok 14:
Wlej sto pięćdziesiąt do dwustu mililitrów solanki ogórkowej na patelnię, a następnie przykryj ją pokrywką i gotuj zupę przez dwie do trzech minut w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 15:
Dodaj do rondla dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, do smaku suszone zioła, liść laurowy, sól, mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 16:
Przykryj garnek pokrywką i pozwól marynacie parzyć przez około pięć do siedmiu minut na wyłączonym piecu.
Krok 17:
Wlej przygotowaną bogatą zupę marynowaną na porcjowane talerze i podawaj z drobno posiekaną zieloną cebulą do smaku.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na gotowanie marynaty na bogatym bulionie wołowym z kaszą perłową i piklami! Pamiętaj, aby przygotować zupę marynowaną z wołowiną i jęczmieniem perłowym z piklami na nadchodzący obiad i będziesz mile zaskoczony niezrównanym smakiem tego zdrowego i satysfakcjonującego Dania! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g