zupa rybna z fileta z mintaja z ryżem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w kostkę i wyślij do wrzącej wody, aby gotować do miękkości
Krok 3:
Pokrój marchewki w plasterki i wyślij razem z całą cebulą do zupy do ziemniaków. Gotuj wszystkie warzywa do miękkości.
Krok 4:
5 minut po ułożeniu warzyw dodaj wcześniej obrany filet z mintaja. Nadal zalecam, aby nie usuwać kości, aby ryba nieco lepiej zachowała swój kształt.
Krok 5:
Razem z rybą dodaj umyty ryż i gotuj przez około 15 minut, a następnie dodaj sól, przyprawy i zioła. Gotuj przez kolejne 5 minut i wyłącz.
Krok 6:
Udekoruj gotową zupę ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g