Zupa parówkowa z ziemniakami i serem

pyszna i lekka zupa z ulubionych potraw :). Są chwile, kiedy nie chcesz niczego wymyślać i gotować, ale nadal musisz coś zjeść. Oto jeden z moich ulubionych przepisów. Jest bardzo prosty, a składniki na to ma w lodówce prawie każda hostessa :)
NikaForeverAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 46 % 12 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj marchewki i pokrój w plasterki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki obrać i pokroić losowo

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i posiekaj cebulę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż wszystkie warzywa do rondla, zalej wodą (około 1,5 litra, ale skup się na smaku, jak gęsta lub płynna zupa chcesz uzyskać) i gotuj, aż warzywa będą miękkie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój kiełbasę losowo, ale nie za drobno

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Koperek opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy warzywa będą gotowe-sól zupę, dodaj przyprawy do woli (Lubię chmiel-suneli), ser topiony i dobrze wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj kiełbaski

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotuj przez kolejne 2 minuty, dodaj koperek i natychmiast wyłącz.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy