zupa parówkowa z ziemniakami i serem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Umyj marchewki i pokrój w plasterki
Krok 3:
Ziemniaki obrać i pokroić losowo
Krok 4:
Obierz i posiekaj cebulę
Krok 5:
Włóż wszystkie warzywa do rondla, zalej wodą (około 1,5 litra, ale skup się na smaku, jak gęsta lub płynna zupa chcesz uzyskać) i gotuj, aż warzywa będą miękkie
Krok 6:
Pokrój kiełbasę losowo, ale nie za drobno
Krok 7:
Koperek opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj
Krok 8:
Gdy warzywa będą gotowe-sól zupę, dodaj przyprawy do woli (Lubię chmiel-suneli), ser topiony i dobrze wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj kiełbaski
Krok 10:
Gotuj przez kolejne 2 minuty, dodaj koperek i natychmiast wyłącz.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g