pstrokate ziemniaki z cebulą i marchewką

Prosty i pyszny przepis na ziemniaki, które ozdobią każdy stół. Ten przepis narodził się w naszej rodzinie,kiedy postanowiliśmy zrobić nasze ulubione ziemniaki z cebulą - piękne.A marchewka sprawiła, że danie było słoneczne...pstrokaty...wesoły.Tak nazywali & quot; pstrokate ziemniaki & quot;.Ziemniaki są oczywiście kochane przez wszystkich, nawet poświęcono jej wiersze. Oto jeden z nich (niestety nie pamiętam autora) : to skromne jedzenie zawsze nam pomagało : w puree,w mundurach, gotowane, pieczone, chrupiące i kruszone. Nie jest grzechem powiedzieć o niej, że ziemniaki są najlepsze. ............................Mam nadzieję, że spodoba ci się mój ziemniak.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 58 % 14 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebujemy: ziemniaków,cebuli, marchwi i oleju roślinnego...i sól według Twojego gustu.Przepraszam ze zdjęcia Sol uciekła.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Od początku myjemy ziemniaki i gotujemy je w mundurze. Jeśli ugotujesz to danie w przyszłości, ziemniaki można ugotować z wyprzedzeniem, na przykład wieczorem.Skróci to czas gotowania o prawie dwa. Podczas gotowania ziemniaków możemy kontynuować....

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz bierzemy patelnię, tarkę i bezpośrednio na patelni trzy marchewki na grubej tarce.Następnie dodaj olej roślinny i umieść go na gazie,światło jest najmniejsze. Marchewka powinna być lekko usmażona. Myślę, że do tego czasu ziemniaki są już ugotowane.Należy go spuścić i ostudzić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grubo pokrój cebulę i wyślij ją na patelnię do marchewki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj cebulę i marchewkę na patelni i pozostaw na małym ogniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasze ziemniaki już ostygły lub prawie ostygły i obieramy je.Nawiasem mówiąc, możesz raz mieszać cebulę z marchewką.Tak, nawet jeśli ziemniaki są trochę ugotowane, nie ma problemu:potem na patelni "dotrze".

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz bierzemy ziemniaki i kroimy je (kroimy) bezpośrednio na patelnię na cebulę i marchewkę, a następnie wszystko mieszamy i solimy do smaku . Dusić na średnim ogniu przez 5 lub 7 minut.Nie zapomnij okresowo mieszać. Mam nadzieję, że zdjęcie pokazuje, że bezkształtnie odciąłem w przybliżeniu te same kawałki z całego ziemniaka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wszystkie kolorowe ziemniaki są gotowe, możesz ucztować. Smacznego dla wszystkich!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy