skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy: ziemniaków,cebuli, marchwi i oleju roślinnego...i sól według Twojego gustu.Przepraszam ze zdjęcia Sol uciekła.
Krok 2:
Od początku myjemy ziemniaki i gotujemy je w mundurze. Jeśli ugotujesz to danie w przyszłości, ziemniaki można ugotować z wyprzedzeniem, na przykład wieczorem.Skróci to czas gotowania o prawie dwa. Podczas gotowania ziemniaków możemy kontynuować....
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę
Krok 4:
Teraz bierzemy patelnię, tarkę i bezpośrednio na patelni trzy marchewki na grubej tarce.Następnie dodaj olej roślinny i umieść go na gazie,światło jest najmniejsze. Marchewka powinna być lekko usmażona. Myślę, że do tego czasu ziemniaki są już ugotowane.Należy go spuścić i ostudzić.
Krok 5:
Grubo pokrój cebulę i wyślij ją na patelnię do marchewki.
Krok 6:
Wymieszaj cebulę i marchewkę na patelni i pozostaw na małym ogniu.
Krok 7:
Nasze ziemniaki już ostygły lub prawie ostygły i obieramy je.Nawiasem mówiąc, możesz raz mieszać cebulę z marchewką.Tak, nawet jeśli ziemniaki są trochę ugotowane, nie ma problemu:potem na patelni "dotrze".
Krok 8:
Teraz bierzemy ziemniaki i kroimy je (kroimy) bezpośrednio na patelnię na cebulę i marchewkę, a następnie wszystko mieszamy i solimy do smaku . Dusić na średnim ogniu przez 5 lub 7 minut.Nie zapomnij okresowo mieszać. Mam nadzieję, że zdjęcie pokazuje, że bezkształtnie odciąłem w przybliżeniu te same kawałki z całego ziemniaka.
Krok 9:
Wszystkie kolorowe ziemniaki są gotowe, możesz ucztować. Smacznego dla wszystkich!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g