nadzienie do pasztecików z kapusty marchewki cebulowej z jajkiem

przepyszne nadzienie! Zachwyć krewnych pysznym! Nadzienie do pasztecików z kapusty z jajkiem to nie tylko najbardziej budżetowa opcja nadzienia, ale także najbardziej wszechstronna. Prawie każdy uwielbia nadzienie z kapusty w wypiekach, a po dodaniu jajka zyskuje dwa razy więcej korzyści, ponieważ jajko jest zdrowym źródłem białka.
VictoriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 50 % 6 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

w przygotowaniu ta wersja nadzienia jest niezwykle prosta, co jest bardzo wygodne, gdy nie ma dużo czasu.

najpierw ugotuj jajka na twardo. Aby to zrobić, umyj je, włóż do rondla, napełnij wodą, aby były całkowicie nią pokryte. Stawiamy patelnię na dużym ogniu i czekamy, aż płyn się zagotuje. Zmniejsz ogrzewanie do minimum i gotuj jajka przez 10 minut. Następnie zalej jajka zimną wodą, poczekaj, aż ostygną. Następnie obierz je i pokrój w małe kostki.

podczas gotowania i chłodzenia jajek można kontynuować gotowanie. Konieczne jest oczyszczenie warzyw, dokładne umycie i wykonanie z nimi następujących prostych czynności: drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj kapustę.

następnie weź głęboką patelnię lub patelnię, wlej łyżkę oleju roślinnego i pozostaw na kilka minut, aby się rozgrzać. Gdy olej się nagrzeje, wlej cebulę i marchewkę na patelnię. Okresowo mieszaj, pozwól warzywom smażyć przez 5 minut, aż będą miękkie. Następnie natychmiast dodaj posiekaną kapustę, wszystko wymieszaj, zmniejsz ogień i pozostaw warzywa do duszenia przez 15-20 minut. Warzywa są gotowe, gdy kapusta zmniejszy swoją objętość i stanie się miękka.

następnym krokiem jest nadzienie warzywne. Włóż kapustę z warzywami do miski, dodaj posiekane jajka i przyprawy do smaku. Pokrój zieloną cebulę, a także wyślij ją do naszego nadzienia. Dokładnie wymieszaj.

oprócz soli i pieprzu możesz doprawić nadzienie dowolnymi ulubionymi przyprawami. Na przykład sól Svan działa dobrze. Jednak nie powinieneś dać się ponieść emocjom. Wystarczy kilka szczypt. Jeśli przesadzisz, przyprawy mogą zepsuć smak warzyw. Ogólnie wszystko jest w porządku z umiarem.

przed dodaniem nadzienia do pasztecików pamiętaj, aby dać mu czas na ostygnięcie.

voila! I niesamowicie smaczne nadzienie jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy