nadzienie do naleśników z cebulą i mielonym ryżem

pyszne nadzienie sprawi, że naleśniki będą niezrównanym daniem! Cienkie, miękkie, delikatne naleśniki z nadzieniem mięsnym - co może być lepszego na obiad?! Nadzienie opisane w tym przepisie składa się z mielonego mięsa i ryżu. Jest bardzo wszechstronny w swoim rodzaju. Zdecydowanie spróbuj gotować!
♀RuzenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 44 % 24 g
węglowodany 39 % 21 g
336 kcal
IG: 9 / 91 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

rozłóż mięso mielone na rozgrzanej patelni i ugniataj widelcem. Smażyć z dodatkiem oleju roślinnego na małym ogniu przez 5-6 minut.

obierz cebulę, umyj, drobno posiekaj. Dodaj do mięsa mielonego i smaż przez około 3 minuty. Przenieś mięso mielone do osobnej miski i ostudź.

ryż gotujemy, wrzucamy do durszlaka, aby cała woda była szklana.

wymieszaj mięso mielone z gotowanym ryżem, dodaj sól i pieprz, wymieszaj.

nadzienie jest gotowe! Używaj zgodnie z przeznaczeniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy