Rolada z makreli ze smalcem żelatyna marchewka
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój przygotowaną schłodzoną rybę na filety (usuń skórę, usuń wnętrzności, kości), aby uzyskać 2 identyczne warstwy.
sól, pieprz, lekko posyp cukrem.
zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój smalec na cienkie talerze, jajko na plasterki.
wlej suchą żelatynę na połowę fileta równą warstwą, ułóż warstwy: smalec-marchewka-jajko.
przykryj drugą warstwą fileta, zawiń w folię spożywczą, zawiąż .
nakłuj folię igłą w kilku miejscach. Zanurz bułkę we wrzącej osolonej wodzie, gotuj 20-40
min. w zależności od wielkości ryby.
wyjmij, włóż pod prasę, aż całkowicie ostygnie, a następnie włóż do lodówki. Usuń folię z rolki, pokrój. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g