Rolada z makreli ze smalcem żelatyna marchewka

niezrównana ryba nadziewana smalcem, marchewką i jajkiem. Baaardzo pyszne!!!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 44 % 15 g
węglowodany 6 % 2 g
213 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

pokrój przygotowaną schłodzoną rybę na filety (usuń skórę, usuń wnętrzności, kości), aby uzyskać 2 identyczne warstwy.
sól, pieprz, lekko posyp cukrem.
zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój smalec na cienkie talerze, jajko na plasterki.
wlej suchą żelatynę na połowę fileta równą warstwą, ułóż warstwy: smalec-marchewka-jajko.
przykryj drugą warstwą fileta, zawiń w folię spożywczą, zawiąż .
nakłuj folię igłą w kilku miejscach. Zanurz bułkę we wrzącej osolonej wodzie, gotuj 20-40
min. w zależności od wielkości ryby.
wyjmij, włóż pod prasę, aż całkowicie ostygnie, a następnie włóż do lodówki. Usuń folię z rolki, pokrój. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy