ryż z porem typu pilaw

proste, szybkie, pyszne! Świetny sposób na przygotowanie przystawki z ryżu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 31 % 11 g
węglowodany 63 % 22 g
194 kcal
IG: 5 / 95 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

ryż z cebulą to świetny dodatek do ryb, mięsa, drobiu. W poście to danie można wykorzystać całkowicie niezależnie.
1. Dobrze spłucz ryż w kilku wodach.
2. Oczyść i umyj pory (lub cebulę).
3. Rozgrzej olej, lekko podsmaż cebulę.
4. Wlać ryż i lekko trzymać w oleju, mieszając.
5. Napełnij wodą, solą, zagotuj, przykryj i wyłącz kuchenkę-jeśli jest elektryczna. Możesz położyć ręcznik na pokrywie - więc sam ryż dojdzie i będzie bardzo smaczny i kruchy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Por - 33   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy