ryż z porem typu pilaw
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
ryż z cebulą to świetny dodatek do ryb, mięsa, drobiu. W poście to danie można wykorzystać całkowicie niezależnie.
1. Dobrze spłucz ryż w kilku wodach.
2. Oczyść i umyj pory (lub cebulę).
3. Rozgrzej olej, lekko podsmaż cebulę.
4. Wlać ryż i lekko trzymać w oleju, mieszając.
5. Napełnij wodą, solą, zagotuj, przykryj i wyłącz kuchenkę-jeśli jest elektryczna. Możesz położyć ręcznik na pokrywie - więc sam ryż dojdzie i będzie bardzo smaczny i kruchy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Por - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g